Литовченко поекспериментувала на кухні

22 лютого 2015, 11:22
Влада сама спекла млинці на масницю

Реклама

Влада Литовченко вважає Масляну передвісником весни і закликає прощати один одному помилки в Прощену неділю.

"Масляна – чудотворне свято, яке символізує прощання із зимою і зустріч весни. За звичаєм, в останній тиждень перед Великим постом ще можна вживати молоко, сир, яйця і м'ясо, і в кожному будинку готують млинці та вареники. А в останній день тижня – неділю – прощаються із зимою і спалюють опудало, розвіюючи попіл по полю, щоб був хороший урожай. Цю ж неділю називають Прощеною, після вечірнього церковного богослужіння люди просять один у одного вибачення за заподіяні неприємності і можливі образи, щоб вступити у Великий піст з миром в душі. Бажаю всім веселої Масляної друзі, миру, злагоди і достатку!" – Каже Влада.

 "У мене багато рецептів смачних млинців, які в моїй родині передавалися поколіннями. Це млинці і з молочними продуктами, і м'ясом риби або птиці. Я люблю експериментувати і вражати своїх доньок новими і смачними стравами, намагаюся фантазувати і зіставляти різні овочі і фрукти", – каже Влада. Одним зі своїх рецептів Влада ділиться з читачами "Сегодня".

Реклама

 

Млинці з сьомгою холодного копчення і творожним сиром.

Інгредієнти

Реклама

 

На 12 штук:

  • молоко – 300 мл
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – щіпка, за смаком
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • мука – 5 ст. л. з гіркою
  • вода – 130 мл
  • рослинна олія - 3 ст. л.
  • сода - щіпка

 

Начинка:

Для начинки:

  • 300 гр. сира фета
  • 1 маленька цибулина
  • 3 ст.л. сметани
  • 100 гр. сьомги копченої
  • зелень, суміш перців, коріандр за смаком.

Спосіб приготування

У ємність розбити яйце, злегка збити його з сіллю. Додати цукор, соду і половину молока. Потім висипати всю муку і розмішати до однорідності маси.

Розбавити тісто молоком, добре розмішати. Влити олію і холодну кип'ячену воду. Можна замість води додати молоко. Якщо молоко жирне, можна розбавити його водою. Для тонких млинців тісто має бути рідким.

У сковорідку капнути трохи рослинного масла або змастити поверхню шматочком сала. Прогріти добре і вилити порцію тіста.

Для крему збиваємо фету і сметану, додаємо роздавлені через чеснокодавку цибулину, рубану або сушену зелень, розмелені на млинку спеції і порізану дрібними шматочками сьомгу.

На готові млинці викласти начинку, потім закрутити в рулет і прикрасити зеленню.