Лімончелло: як приготувати знаменитий італійський лікер

18 грудня 2018, 13:44
Швидкий рецепт лімончелло на горілці

Лімончелло готується з лимонних кірок Фото: StyleWe Blog

У класичний рецепт лімончелло входять лише чотири інгредієнти: спирт, вода, лимонна цедра і цукор. Лікер випускається методом настоювання лимонної шкірки, тому в готовому напої міститься велика кількість вітаміну C.

Для виробництва справжнього італійського лімончелло використовується місцевий сорт лимонів, який називається Овал Сорренто. Їх шкірка дуже ароматна за рахунок високого вмісту ефірних олій.

Реклама

А знаменитий британський шеф-кухар Джеймі Олівер радить вибирати для приготування напою лимони Амальфі. Це великі плоди з горбистою шкіркою насиченого жовтого кольору.

Лімончелло на горілці

Складові:

Реклама
  • 10 лимонів
  • 1 (750 мл) пляшка горілки
  • 3 1/2 склянки води
  • 2 1/2 чашки цукру

Рецепт приготування:

  1. Лимони добре помийте і обсушіть.
  2. За допомогою овочечистки зніміть шкірку з лимонів довгими смужками. Використовуючи невеликий гострий ніж, обріжте і викинете білу частину лимонних кірок. Якщо цього не зробити, готовий лікер буде гірчити.
  3. Помістіть смужки лимонної цедри у великий глек. Влийте горілку і накрийте пластиковою плівкою. Настоюйте протягом 4 днів при кімнатній температурі.
  4. Перемішайте воду і цукор у великій каструлі на середньому вогні. Нагрівайте, поки цукор не розчиниться, близько 5 хвилин. Остудіть.
  5. Додайте цукровий сироп в горілчану суміш. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч.
  6. Готовий лікер процідіть, лимонні кірки викинете.
  7. Перелийте лімончелло в пляшки. Закупорте пляшки і відправте в холодильник мінімум на 4 години.
  8. Приготований за цим рецептом лікер буде зберігатися близько місяця.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як радіти життю по-італійськи і при цьому зберегти здоров'я.