Лінивий м'ясний пиріг з лаваша в мультиварці

26 лютого 2019, 13:10
Простий і дуже смачний пиріг для мультиварки

Цей лінивий пиріг нагадує турецький м'ясний бурек. Щоб його приготувати, вам навіть не потрібно тісто. Замість нього – тонкий лаваш.

М'ясний пиріг у мультиварці

Реклама

Складові:

  • М'ясний фарш (свинина, яловичина або курка) – 600 г
  • Лаваш тонкий (прямокутні листки) – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець солодкий різного кольору – 2 шт.
  • Масло вершкове для змащування форми – 5 г

Спеції на вибір:

  • Перець чорний мелений
  • Перець червоний мелений
  • Кумин
  • Коріандр
  • Паприка
  • Петрушка свіжа
  • Кріп свіжий

Для заливки:

Реклама
  • Яйце – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сметана 15% – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Орегано – 1 щіпка
  • Базилік – 1 щіпка
  • М'ята сушена – 1 щіпка

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Картоплю почистіть, вимийте і натріть на крупній тертці. Можна взяти картоплю зварену в мундирі, або обійтися без неї, але з нею пиріг виходить ніжнішим.
  2. Почистіть, дрібно наріжте і спасеруйте цибулю. Якщо кладете в фарш сиру цибулю, посоліть і потріть її, щоб пустила сік.
  3. Змішайте фарш з яйцем, цибулею, тертою картоплею і дрібно нарізаною зеленню, посоліть і додайте спеції. Якщо фарш густий, влийте кілька ложок води і вимісіть до такої консистенції, щоб його було легко розмазувати.
  4. Солодкий перець вимийте, видаліть насіння, наріжте на довгі смужки шириною 0,8 см. Це майбутня яскрава серединка рулетів.
  5. Розкладіть на столі листки лаваша і рівним шаром розкладіть на них фарш.
  6. Для заливки збийте яйця віночком, додайте томатну пасту і сметану, посоліть і приправте спеціями за смаком.
  7. Покладіть вздовж одного боку кожного листа лаваша смужки солодкого перцю, чергуючи кольори. Заверніть кожен лист в рулет.
  8. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом. Викладіть в неї рулети спіраллю і злегка притисніть. Якщо лаваш місцями порвався, нічого – в готовому пирозі цього видно не буде.
  9. Полийте рулети з лаваша підготовленої заливкою.
  10. Користуйтеся програмою "Випічка" на 1 годину. Після закінчення програми вимкніть мультиварку, вийміть чашу і дайте пирогу трохи схолонути.
  11. Щоб вийняти пиріг, переверніть чашу на дошку або тарілку, а потім знову переверніть на блюдо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з грибами і сиром. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом Кіша з шинкою, сиром і смаженою цибулею.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг за рецептом Олексія Суханова: