Цей лінивий пиріг нагадує турецький м'ясний бурек. Щоб його приготувати, вам навіть не потрібно тісто. Замість нього – тонкий лаваш.
М'ясний пиріг у мультиварці
Складові:
- М'ясний фарш (свинина, яловичина або курка) – 600 г
- Лаваш тонкий (прямокутні листки) – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Перець солодкий різного кольору – 2 шт.
- Масло вершкове для змащування форми – 5 г
Спеції на вибір:
- Перець чорний мелений
- Перець червоний мелений
- Кумин
- Коріандр
- Паприка
- Петрушка свіжа
- Кріп свіжий
Для заливки:
- Яйце – 3 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сметана 15% – 3 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Орегано – 1 щіпка
- Базилік – 1 щіпка
- М'ята сушена – 1 щіпка
Рецепт приготування:
- Картоплю почистіть, вимийте і натріть на крупній тертці. Можна взяти картоплю зварену в мундирі, або обійтися без неї, але з нею пиріг виходить ніжнішим.
- Почистіть, дрібно наріжте і спасеруйте цибулю. Якщо кладете в фарш сиру цибулю, посоліть і потріть її, щоб пустила сік.
- Змішайте фарш з яйцем, цибулею, тертою картоплею і дрібно нарізаною зеленню, посоліть і додайте спеції. Якщо фарш густий, влийте кілька ложок води і вимісіть до такої консистенції, щоб його було легко розмазувати.
- Солодкий перець вимийте, видаліть насіння, наріжте на довгі смужки шириною 0,8 см. Це майбутня яскрава серединка рулетів.
- Розкладіть на столі листки лаваша і рівним шаром розкладіть на них фарш.
- Для заливки збийте яйця віночком, додайте томатну пасту і сметану, посоліть і приправте спеціями за смаком.
- Покладіть вздовж одного боку кожного листа лаваша смужки солодкого перцю, чергуючи кольори. Заверніть кожен лист в рулет.
- Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом. Викладіть в неї рулети спіраллю і злегка притисніть. Якщо лаваш місцями порвався, нічого – в готовому пирозі цього видно не буде.
- Полийте рулети з лаваша підготовленої заливкою.
- Користуйтеся програмою "Випічка" на 1 годину. Після закінчення програми вимкніть мультиварку, вийміть чашу і дайте пирогу трохи схолонути.
- Щоб вийняти пиріг, переверніть чашу на дошку або тарілку, а потім знову переверніть на блюдо.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з грибами і сиром. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом Кіша з шинкою, сиром і смаженою цибулею.
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг за рецептом Олексія Суханова: