Цвітна капуста. Фото: pixabay
Регулярне вживання цвітної капусти позитивно впливає на всі органи і системи людини. Крім того, антиоксиданти капусти допомагають уникнути злоякісних пухлин, зокрема, зменшують ризик розвитку раку молочної залози, репродуктивних органів, легенів, шкіри та товстої кишки.
Цвітна капуста, в якій високе співвідношення вітамінів, мінералів і фітонутрієнтів до калорійності продукту, цінна тим, що в ній мінімум калорій і максимум користі. Вона багата на такі вітаміни, як А, B1, В2, В3, В6, В9, C, Е, Н, PP. Не менше тут і мінералів – залізо, калій, кальцій, магній, натрій і фосфор.
Цвітна капуста містить багато клітковини, а це допомагає уникнути проблем з шлунково-кишковим трактом. Волокна цього овоча сприяють виведенню токсинів і мають протизапальну дію, а це зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету і ожиріння.
Холін, який міститься в цвітній капусті, сприяє хорошому сну, покращує концентрацію і пам'ять. А ще кольорова капуста стала незамінним овочем для оптимальної роботи опорно-рухового апарату. Її набір вітамінів полегшує засвоєння кальцію, який відіграє ключову роль для міцності кісток.
Нагадаємо, який продукт медики вважають найкориснішим в сезон застуд.
За словами вчених, в холодну пору року потрібно налягати на продукти, які пройшли через процес бродіння. Насамперед зверніть увагу на квашену капусту. Британські вчені настійно рекомендують додати її до свого раціону восени, коли починається сезон застуд і вірусних захворювань, налягати на квашену капусту.
Крім цього, ми опублікували ТОП-10 найкорисніших продуктів, які повинні бути в холодильнику.