Лазанья з соусом болоньєзе: рецепт дня

21 січня 2020, 10:06
Готуємо вдома італійську лазанью з м'ясним фаршем

Лазанья з фаршем і сиром

Болоньєзе – це італійський соус з м'ясного фаршу, панчетти, овочів, м'ясного бульйону, вина і молока. Найчастіше його подають разом зі спагеті або пенне, а також використовують як начинку для лазаньї.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Реклама

Тісто для лазаньї готується з тієї ж муки, що і для макаронів. Цю муку роблять виключно з твердих сортів пшениці.

Читайте також:

Реклама

Лазанья болоньєзе

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 196 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно – 650 г
  • Семола – 0,5 склянки
  • Молоко – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – щіпка

Для фаршу:

  • Яловичина – 400 г
  • Свинина – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Селера стеблова – 4 шт.
  • Червоне сухе вино – 0,5 л
  • Томатний сік – 0,5 л

Для соусу бешамель:

  • Ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Бульйон курячий – 0,5 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Запашний перець – щіпка
  • Сир пармезан – 300 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто для лазаньї. Для цього змішайте всі інгредієнти і ретельно вимісіть тісто, щоб воно було еластичним і дуже тонким (не менше 3 мм). Розкачане тісто розріжте на однакові квадрати і відваріть в підсоленій воді з додаванням оливкової олії протягом 5 хвилин. Потім шматочки обсушіть.
  2. Якщо пасту ви купили в супермаркеті, уважно прочитайте інструкцію: не всі виробники рекомендують тісто попередньо відварювати.
  3. Приготуйте соус бешамель. Для цього цибулю залийте молоком і бульйоном, додайте лавровий лист і через 15 хвилин процідіть. Борошно спассеруйте на вершковому маслі, влийте в нього проціджену суміш, доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 20 хвилин і ще раз процідіть.
  4. Підготовлене м'ясо перекрутіть на м'ясорубці, підсмажте на розігрітій олії. Додайте дрібно нарізані цибулю, моркву і селеру. Влийте вино і томатний сік і тушкуйте, поки соус не загусне.
  5. Тепер у вогнетривкий посуд, змащений маслом, викладайте шари: тісто, соус бешамель, м'ясний фарш, тертий сир. І так далі. Класичним вважається блюдо з шістьма шарами.

На замітку

  • Іноді перед черговим шаром кладуть пару шматочків вершкового масла;
  • Деяка лазіння має відверто зелений колір, тому що в тісті присутній шпинат.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах . "Сьогодні" також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї .