Коли попався кислий фрукт: як зробити цитрусові солодкими і смачними

3 листопада 2018, 10:26
Медова заправка допоможе виправити невдалу покупку

Кислі фрукти можна зробити солодкими. Фото: depositphotos.com

Якщо вам попалися кислі мандарини, апельсини або грейпфрути, не турбуйтеся. Підсолодити цитрусові можна за допомогою смачного медового соусу з додаванням лимонного соку і меленої кориці. Таку ароматну заправку використовують багато шефів у різних ресторанах світу.

Медово-лимонний соус для цитрусових 

Реклама

Складові: 

  • 2 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
  • щіпка меленої кориці

Рецепт приготування: 

  1. Змішайте в мисочці мед, свіжовичавлений лимонний сік і мелену корицю.
  2. Цитрусові (апельсини, мандарини або грейпфрути) очистіть, розділіть на часточки і видаліть білі плівки і кісточки. Фрукти можна нарізати тонкими кружечками.
  3. Викладіть цитрусові часточки на тарілку і полийте солодкої заправкою. За бажанням прикрасьте листочками м'яти або колотими горішками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як нарізати цитрусові, не залишаючи ні шкірки, ні білої шкірки, ні мембран. Сайт "Сьогодні" також писав, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Реклама

Дивіться відео, як зробити фрукти не тільки смачними, а й корисними: