Класика французької кухні: фрікасе з курки з шампіньйонами

3 липня 2018, 13:37
Рецепт фрікасе з курячого філе з грибами

Фрікасе з курки. Фото: depositphotos.com

Фрікасе – це французьке рагу в білому соусі. Воно зазвичай готується з телятини, курятини або кролятини. Як гарнір до фрікасе часто подають відварений рис або картоплю.

Фрікасе з курки з шампіньйонами

Реклама

Складові:

  • 2-3 філе курчати
  • 150 г свіжих печериць
  • 2 шт. лука-шалот
  • 150 мл вершків 20%
  • топлене масло
  • щіпка сушеного чебрецю
  • сіль
  • мелений перець


Рецепт приготування:

  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
  2. Печериці помити. Якщо гриби великі, розрізати їх на 4 частини; якщо маленькі – навпіл.
  3. Лук-шалот почистити і нарізати тонкими півкільцями.
  4. Розігріти топлене масло на сильному вогні і підрум'янити шматочки курки. Це займе приблизно 5-6 хвилин.
  5. Потім додати цибулю, злегка зменшивши вогонь. Обсмажити, помішуючи, поки цибуля не стане золотистою.
  6. Додати шампіньйони і тушкувати все разом близько 10 хвилин.
  7. Влити вершки, помішуючи, довести до кипіння, зменшити вогонь. Посолити і поперчити за смаком.
  8. Посипати фрикасе сушеним чебрецем. Накрити кришкою і вимкнути вогонь.
  9. Подавати разом з гарніром з молодої запеченої картоплі.

Порада: щоб приготувати гарнір, почистіть дрібну молоду картоплю. Відваріть її до напівготовності. Перекладіть у форму для запікання, приправте за смаком і розкладіть зверху шматочки вершкового масла. Запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору. В кінці притрусіть дрібно порізаною петрушкою.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали

як приготувати курячий рулет з морквою. Ми також ділились рецептами найсмачніших салатів з курки.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:

Реклама