Класичний рецепт французького цибулевого супу

10 січня 2019, 15:54
Зігріваючий суп з карамелізованою цибулею та сирними грінками – хороше блюдо для холодної погоди

Цибулевий суп з грінками.  Фото: depositphotos.com

Приготування цибулевого супу- процес нешвидкий, але результат того вартий. Крім приголомшливого смаку, це блюдо має потужні бактерицидні властивості  та зміцнює імунітет взимку.  

Французький цибулевий суп  

Реклама

Складові:

  •  1,5 кг цибулі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 200 мл сухого білого вина
  • 1,5 л бульйону (курячого або яловичого)
  • 4 ч. л. кальвадосу або коньяку
  • 4 шматочки хліба
  • 50 г твердого сиру (Грюйєр, Емменталь, Комте)
  • Сіль і чорний мелений перець

 

Рецепт приготування: 

Реклама
  1. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями шириною приблизно в 5 мм. У глибокій каструлі з товстим дном розігріваємо вершкове масло. Коли масло зашипить закидаємо туди цибулю, дрібно порубаний часник і тушкуємо на невеликому вогні до карамельного кольору. Процес може зайняти годину і навіть більше. Цибуля має набути насиченого золотисто-коричневого відтінку, від цього залежати е і смак і колір готового супу. Однак, водночас, він ні в якому разі не повинен пригоріти. Тому періодично повертайтеся до каструлі, щоб добре перемішувати цибулю.
  2. Потім додаємо в каструлю борошно і, добре перемішуючи, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Борошно може приставати до дна і стінок – це не страшно. Потім поступово вливаємо туди вино і з допомогою лопатки знову все добре перемішуємо, відокремлюючи частинки, що пристали, від каструлі. Як тільки вино майже випарується, заливаємо цибулю бульйоном, солимо і перчимо до смаку, накриваємо кришкою і залишаємо варитися протягом 30 хвилин.
  3. Тим часом духовку розігріваємо до 200 C. Шматочки хліба відправляємо туди трохи підсушити і підрум'янитися, просто виклавши їх на деко.
  4. Як тільки суп буде готовий, розливаємо його по тарілках, додаємо в кожну по чайній ложці кальвадосу або коньяку, зверху, прямо на суп, кладемо шматочок хліба і щедро посипаємо все натертим сиром.
  5. Відправляємо в духовку буквально хвилин на 5, щоб сир добре розплавився і трохи підрум'янився. До речі, приготувати сам суп можна заздалегідь, а перед подачею просто розігріти і сервірувати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон.

Класичний рецепт французького цибулевого супу

Зігріваючий суп з карамелізованими цибулею і сирними грінками – відмінне блюдо для холодної погоди

Реклама

Приготування цибулевого супу- процес нешвидкий, але результат того вартий. Крім приголомшливого смаку, це блюдо має потужні бактерицидні властивості  та зміцнює імунітет взимку.

 

Французький цибулевий суп

 

Складові:

 

1,5 кг цибулі

3-4 зубчики часнику

50 г вершкового масла

1 ст. л. борошна

200 мл сухого білого вина

1,5 л бульйону (курячого або яловичого)

4 ч. л. кальвадосу або коньяку

4 шматочки хліба

50 г твердого сиру (Грюйєр, Емменталь, Комте)

Сіль і чорний мелений перець