Китайці випустили перше у світі "висотне" пиво для вживання в повітрі

10 березня 2017, 03:46
Спеціальне пиво Betsy зварено з урахуванням всіх особливостей сприйняття смаку на висоті 10 кілометрів

<p>Гонконгська авіакомпанія Cathay Pacific випустила пиво Betsy</p>

Реклама

Гонконгська авіакомпанія Cathay Pacific випустила пиво Betsy, розроблене спеціально для вживання на висоті 10 кілометрів, – пише "Популярная Механика".

Для тих, хто боїться літати, кращий спосіб пережити довгий переліт – розслабитися з пляшкою холодного пива. На жаль, на великій висоті звичні нам продукти здаються вже не такими смачними, і тому є кілька причин: знижена вологість, низький тиск і шум в салоні літака. У міру набору висоти тиск і вологість знижуються. На висоті 10 кілометрів рівень вологості становить менше 12% – гірше, ніж в пустелі!

Таке поєднання підвищеної сухості і низького тиску відчутно знижує сприйнятливість смакових рецепторів до солодкої і солоної їжі. Але справа ще й у запаху їжі. У пересушеному кліматі нюхові рецептори знижують чутливість, в результаті їжа здається позбавленою смаку. Нарешті, вчені стверджують, що фоновий шум змушує нас приймати їжу більш прісної. Так що там їжу – навіть пиво!

Реклама

Щоб якось виправити це, гонконгська авіакомпанія Cathay Pacific розробила спеціальне "висотне" пиво Betsy, яке нібито зварено з урахуванням всіх особливостей сприйняття смаку на висоті 10 кілометрів. Пиво названо на честь першого літака авіакомпанії і подається пасажирам на рейсах до Великобританії. Про його смак відомо лише, що воно менш гірке, ніж звичайне "приземлене" пиво.