Картопляний гратен з беконом: рецепт дня

26 листопада 2019, 11:12
Рецепт французького гратена з фото

Гратен з куркою

Думаєте, з картоплі можна приготувати найпростіші страви? Щоб довести зворотне, ми радимо зробити справжній французький гратен .

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:

Реклама

У класичному варіанті це запіканка з найтонших скибочок картоплі і вершків. Щоб зробити страву більш ситною, ми додамо трохи бекону та сиру.

Читайте також:

Реклама

Гратен з картоплі з беконом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 405 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини
  • 250 мл жирних вершків
  • 2-3 зубчики часнику
  • 50 г сиру
  • 3-4 смужки тонко нарізаного бекону
  • Мускатний горіх
  • Пару гілочок чебрецю
  • Вершкове масло
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
  2. У каструльці обсмажте дрібно нарізаний часник, потім додайте і підрум'яньте бекон.
  3. Влийте вершки, приправте меленим мускатним горіхом і додайте 1-2 гілочки чебрецю. Прогрійте вершки протягом декількох хвилин.
  4. Невеликі формочки для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть картоплю віялом.
  5. Залийте вершками з беконом, посипте тертим сиром і запечіть в духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 175 °С.
  6. Готову страву за бажанням прикрасьте підсмаженим беконом.

Як не купити погану картоплю

Щоб не купити зіпсовану картоплю, слід уважно придивитися: шкірка повинна бути природного відтінку, без гнилі і порізів. Якщо картопля зберігалась неналежним чином, то її колір може бути злегка зелений. Вживати її в їжу не можна.

Агрономи вважають, що чорні плями всередині бульб – ознака хвороби або використання гербіцидів, якими недобросовісні фермери повторно обробляють землю перед збором врожаю. Таку картоплю бажано обходити стороною.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами . "Сьогодні" також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками .