Оливкова олія давно відоме своїми цілющими властивостями
На прилавках магазинів можна побачити оливкову, гірчичну, олію виноградних кісточок, рапсову, кукурудзяну, лляну і безліч інших. Будь-яка олія дуже корисно для здоров'я, якщо використовується за призначенням і в помірній кількості. Ми зібрали ТОП-3 рослинних олій.
Лляна олія
За біологічною цінністю лляна олія займає перше місце серед всіх олій. Зберігається вона не більше двох місяців, і тільки при правильних умовах. Її також використовують в косметичних і лікувальних цілях. Її можна додавати тільки в салати, а нагрівати не варто. Шеф-кухарі рекомендують поливати лляною олією супи і рибу.
Коли купуєте такий продукт, важливо знати, де вирощувалося зерно. Якщо поля знаходилися біля узбіч доріг, ви отримаєте олію з важкими металами.
Кокосова олія
Кокосова олія – відмінний підсолоджувач. ЇЇ можна додавати в чай або каву замість цукру. Цей продукт майже не має протипоказань. В день його можна з'їдати по три ложки.
Арганова олія
Арганова олія – одна з найдорожчих в світі . На 1 л олії потрібно цілих 30 кг плодів. А за 100 мл потрібно віддати майже 500 грн. Найчастіше її використовують в косметології. А ось для приготування їжі її потрібно всього кілька крапель. Африканці додають арганову олію для заправки фруктових і овочевих салатів, а також страв з риби або м'яса.
Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати оливкова олія . "Сьогодні" також ділилися секретами вибору вершкового масла .