Яка їжа нас вбиває: ТОП-3 найнебезпечніших продуктів

1 червня 2018, 13:55
Ця їжа може викликати онкологічні захворювання

Шкідлива їжа. Фото: freepik.com

За словами лікарів, третина ракових захворювань викликана тим, що ми їмо. Канцерогени накопичуються в організмі роками, і часто українці навіть не знають причин страшних діагнозів. Наталя Малярчук досліджувала щоденний раціон українців і зібрала ТОП-3 найнебезпечніших продуктів.

Перероблене м'ясо шкодить здоров'ю
Фото: pixabay.com

Перше місце в шкідливому рейтингу займають ковбаса, сосиски, шинка і бекон. Низка досліджень зв'язала регулярне вживання цих продуктів з високою ймовірністю раку товстої і прямої кишки. Дієтолог Інна Раілко застерігає: такі продукти слід негайно виключити з раціону.

Реклама
Обмежте вживання смажених продуктів
Фото: pixabay.com

На другому місці – копченості та продукти, смажені на маслі. Наприклад, крильця або картопля. Речовини, що виділяються під час їх приготування, токсичні для печінки і нирок. Любите картоплю фрі, чебуреки і смажені в маслі пиріжки? І їсте їх тривалий час? Ризикуєте опинитися на лікарняному ліжку.

Ранні овочі містять багато нітратів
Фото: pixabay.com

І третє місце – найпідступніше для любителів здорового харчування. Ранні овочі та фрукти, зазвичай, містять велику кількість нітратів. Тому якщо переїсти салату, отруєння вам гарантовано. Дієтологи наголошують: якщо не можете цілком відмовитися від копчених сосисок, картоплі фрі та несезонних фруктів-овочів, хоча б мінімізуйте їх споживання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як харчуватися в спеку, щоб не отруїтися. Сайт "Сегодня" також ділився порадами, як правильно зберігати ягоди і фрукти.