Як запекти рибні стейки з помідорами і шпинатом у духовці

10 серпня 2019, 11:03
Рецепт стейків з червоної риби з лимоном, томатами черрі і шпинатом

Стейк з червоної риби - це проста і смачна страва, яку можна приготувати на святкову вечерю. Риба в нашому рецепті запікається разом зі шпинатом, помідорами чері, лимоном і шавлією.

Дивіться відео, як правильно замаринувати різні види м'яса:

Реклама

Для приготування страви важливо використовувати тільки свіжу червону рибу хорошої якості. В першу чергу, вона не повинна неприємно пахнути. А якщо натиснути пальцем на рибну м'якоть, вона зобов'язана бути достатньо пружною і швидко відновлювати форму. Суху і зневоднену рибу купувати не варто.

Реклама

Стейки з червоної риби в духовці з овочами

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 стейка з сьомги або лосося товщиною 2,5-3 см
  • 300 г шпинату
  • 14-16 помідорів чері
  • 4 гілочки свіжої шавлії
  • Сік половини лимона
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія або вершкове масло

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 С.
  2. Підготуйте два шматки фольги довжиною 30-35 см.
  3. Шпинат при необхідності розморозити і помістіть його посередині кожного шматка фольги, зверху покладіть стейки, приправте сіллю і перцем.
  4. Викладіть помідори черрі на кожне філе і розкладіть поруч. Зверху покладіть по кілька листочків шавлії. Збризніть лимонним соком і оливковою олією.
  5. Акуратно і ретельно загорніть фольгу у вигляді конвертів. Перекладіть на деко і випікайте 18-22 хвилин.
  6. Перекладіть рибні стейки на тарілку сервірування. Полийте соком, який утворився під час запікання, і відразу ж подавайте.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шашлички з лосося, креветок і овочів. "Сьогодні" також ділились рецептом крем-супу з лосося.