Як вибрати зручну сковороду, яка прослужить багато років

4 серпня 2017, 15:31
Нержавіюча сковорода прекрасно зберігає колір і смак продуктів

За цей кухонний предмет краще заплатити більше грошей. Фото: flickr.com

Перед покупкою сковороди потрібно пам'ятати, що її висота повинна бути не менше трьох сантиметрів, а товщина дна починатися від чотирьох міліметрів. За цей кухонний предмет краще заплатити більше грошей, зате бути впевненим, що він прослужить дуже довго, пише Sobesednik.ru.

  • Матеріал
  1. Чавунна відмінно і швидко нагрівається, не деформується, не боїться кислот, не вступає в контакт з їжею, за такою сковородою легко доглядати. Головне, після використання мити її теплою водою, насухо витирати, змащувати маслом і прожарювати в духовці при температурі 150° протягом години. Термін служби необмежений. Недоліки: важка, іржавіє, в ній не можна зберігати їжу.
  2. Алюмінієва коштує недорого, важить мало, нагрівається швидко. Однак їжа в ній пригорає, згодом сковорода втрачає первинну форму, а ще алюміній боїться кислот і лугів. Якщо ви все-таки вирішили купити алюмінієву сковороду, простежте, щоб її дно було не менше п'яти міліметрів. Тоді термін служби буде приблизно п'ять років.
  3. Нержавіюча прекрасно зберігає колір і смак продуктів, не вступає в реакцію з їжею. Сковорода не вимагає спеціального догляду, не боїться подряпин від ножів і виделок, іржі. Однак їжа може швидко пригорати, якщо не перемішувати. Найкраще підходить для тушкування продуктів, тому фахівці радять вибирати сковороду з товстими стінками і дном. Якщо у вас склокерамічна поверхня плити, не купуйте мідні і алюмінієві сковороди, вони залишають на поверхні плями, від яких вкрай складно позбутися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама
  • Покриття 
  1. Тефлон стійкий до лугів і кислот, легкий, дозволяє готувати практично без масла, але для нього небезпечні гострі і тверді предмети, вони дряпають і псують поверхню. Мінус: маленький термін служби – три роки, і то при дотриманні всіх правил експлуатації.
  2. Кераміка (нанокомпозитний полімер) довговічна, екологічна, не боїться гострих предметів, готувати можна без масла. Втім, є і мінуси: виключає готування на індукційних плитах, не переносить різких перепадів температури. Не можна мити в посудомийній машині.
  3. Титан схожий на чавун, але за вагою легше, нагрівається швидко і рівномірно, довговічний, не іржавіє і не деформується, термін служби 25 років, одна заковика – ціна. Коштує така сковорода дорого, тому не всім по кишені.