Як втамувати спрагу в спеку: 5 корисних властивостей зеленого чаю

22 червня 2016, 11:49
Він також допомагає знизити вагу і захищає кишечник

В Україні почалося справжнє літо з температурою повітря 30 градусів тепла і вище, і люди активніше почали шукати способи як врятуватися від спеки і як вгамувати спрагу.

Одним з надійних способів в обох випадках, за словами експертів, є вживання зеленого чаю.

Реклама

Сайт Сегодня. ua зібрав ТОП-5 корисних властивостей цього напою.

Втамовує спрагу

На відміну від звичайної води, зелений чай не виводить з організму солі, нестача яких в спеку часто стає причиною запаморочень і стрибків тиску. Крім того, всім відомо те почуття, коли ти п'єш багато води, а спрагу втамувати не виходить. Тут же прийде на допомогу зелений чай.

Реклама

Чашка теплого і неміцного зеленого чаю здатна позбавити від почуття спраги на кілька годин. Крім того, цей напій тонізує і допомагає адаптуватися до спеки, нормалізує при цьому тиск і захищає від головних болів.

Звичайно ж, потрібно пам'ятати про міру і правила вживання зеленого чаю. Його не можна пити на голодний шлунок, краще вживати його відразу після їжі, або під час їжі. При цьому китайські вчені рекомендують вживати не більше 3 чашок зеленого чаю в день.

Заспокоює

Реклама

Цій властивості зелений чай зобов'язаний наявності теаніна – елемент, що врівноважує збудливу дію кофеїну, який також присутній в напої. Теанін збільшує кількість медіаторів серотоніну і дофаміну в головному мозку.

А, як відомо, дофамін і серотонін відповідають за гарний настрій.

Зниження ваги

Зелений чай в поєднанні з фізичними навантаженнями може допомогти бажаючим схуднути.

Вчені провели дослідження і з'ясували, що якщо щодня пити по 6 чашок зеленого чаю і займатися фітнесом, то можна знизити вагу за місяць на 3%.

Омолоджує

У зеленому чаї є природна речовина епігаллокатехін галлат, яке, згідно з дослідженнями, деактивує оксиданти в організмі перш, ніж вони завдадуть шкоди клітинам.

Крім того, з'ясувалося, що ця речовина робить регулюючий вплив на вироблення інсуліну.

Захищає кишечник

Зелений чай корисний для харчування мікрофлори кишечника і для печінки. Виявляється, що цей напій може стати відмінною сировинною базою для розвитку корисних бактерій, які захищають людей від інфекцій і запалень.