Палео-дієта рекомендує їсти м'ясо, рибу, овочі і фрукти
Не знаєте, як правильно тушкувати м'ясо? Для цього ідеально підійде мультиварка. У ній майже будь-яке м'ясо виходить ніжним і соковитим.
Дивіться відео, як приготувати свинину в горщику:
Ми рекомендуємо приготувати тушковану свинину в мультиварці з овочами і кетчупом. Таку страву можна подавати разом з картоплею, рисом, гречкою або макаронами.
Тушковане м'ясо в мультиварці з овочами
Час приготування:
- більше 3 годин
Калорійність:
- 149 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400-600 г свинячої вирізки
- 2-3 моркви
- 3 цибулини
- 2 солодких перці
- 2-3 зубчики часнику
- 2-3 ст. л. кисло-солодкого кетчупу
- 1/2 склянки олії
- 1 стакан води
- Сіль, чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Нарізати свинячу вирізку кубиками.
- Часник пропустити через прес, розтерти з сіллю і перцем, змішати з маслом і залити отриманим маринадом м'ясо, добре його перемішавши. Залишити на півгодини.
- Розігріти сковороду або чашу мультиварки в режимі "Випічка" і обсмажити шматки м'яса до рум'яної скоринки. Масло не додавати, досить маринаду з м'яса.
- Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, моркву розрізати впоперек на 3-4 частини і кожну нарізати великими брусочками вздовж серцевини, солодкий перець почистити і нарізати соломкою.
- На дно чаші викласти шар м'яса, на нього – половину цибулі, всі овочі, потім на овочі покласти залишок м'яса, засипати цибулею, додати кетчуп і залити все водою.
- Посолити, закрити кришку і встановити режим "Тушкування" на 1,5-2 години.
З якими овочами можна тушкувати м'ясо
До овочів для тушкування можна додати баклажани, кабачки або цукіні, суцвіття цвітної капусти або броколі, помідори.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати в мультиварці з кабачків. "Сьогодні" також писали, як зробити пиріг з яблуками в мультиварці.