Як зварити зелений борщ зі щавлем і яйцем

3 квітня 2020, 18:43
Рецепт смачного зеленого борщу від Даші Малахової

Зелений борщ з м'ясом

Щавель багатий на вітамін С, В, каротином і щавлевою кислотою. З нього можна готувати не тільки зелений борщ, а й різні супи, соуси і салати.

Читайте також:

Реклама

Важливо використовувати для зеленого борщу молоді листочки щавлю, так як під дією сонячних променів в зелені накопичується занадто багато кислоти.

Зелений борщ з яйцем

Зелений борщ з м'ясом

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 58 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 400 г телячої вирізки
  • 3 л води
  • 3 стебла селери
  • 5 морквин
  • 1 цибулина
  • 4 картоплини
  • 1 баночка щавлю (500 мл) або 3 великих пучка свіжого
  • 6 яєць
  • Сметана
  • Зелена цибуля
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно зварити телячий бульйон. Для цього в гарячу воду кинути цілий шматок м'яса, селеру, одну морквину і цибулину.
  2. Довести до кипіння, зняти пінку і варити ще 1,5 години. Дістати овочі і м'ясо.
  3. Картоплю і моркву, що залишилася, нарізати маленькими кубиками. М'ясо – невеликими шматочками. М'ясо і овочі відварити в бульйоні.
  4. Коли овочі будуть майже готові, додати дрібно нарізаний щавель. Через хвилину посолити за смаком. Довести до готовності.
  5. Поки борщ буде настоюватися, відварити яйця круто.

Як подавати зелений борщ

Перед подачею додати в тарілку дрібно нарізане яйце, зелену цибулю і ложку сметани.

Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:

Нагадаємо, раніше ми писали, які весняні супи можна зварити з щавлю. Крім цього, ми розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку.