Як зварити ситний гречаний суп з м'ясом

28 квітня 2020, 12:11
Рецепт простого і смачного супу для обіду

Гречаний суп з м'ясом

Простий суп на м'ясному бульйоні з гречкою і овочами – відмінний рецепт для сімейного обіду. М'ясо можна взяти будь-яке: баранину, яловичину або курку.

Щоб страва була ароматніше, гречка в рецепті попередньо обсмажується на сухій сковороді.

Реклама

Гречаний суп з м'ясом

Гречаний суп з м'ясом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 42 ккал на 100 г

Складові:

  • 500-700 г м'яса
  • 200 г гречаної крупи
  • 500 г картоплі
  • 200 г моркви
  • 150 г цибулі
  • 1-2 зубчики часнику
  • 3-4 лаврових листки
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. М'ясо нарізати невеликими шматочками, залити водою і варити протягом 1-1.5 годин.
  2. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці, картоплю нарізати кубиками або брусочками.
  3. Гречку трохи прожарити на сухій сковороді.
  4. На рослинній олії обсмажити цибулю. Додати моркву і обсмажити.
  5. У бульйон додати картоплю, посолити.
  6. Після того, як бульйон закипить, додати гречку і варити протягом 10 хвилин.
  7. Додати цибулю і моркву, варити до готовності.
  8. Додати лавровий лист, перець і видавлений через прес часник.
  9. Дати супу настоятися під кришкою протягом 15-20 хвилин.

Як подавати гречаний суп

Готовий суп розлити по тарілках, додати дрібно нарізану зелень і сметану.

Дивіться відео, як зробити оладки з гарбуза і гречки:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно варити гречку. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гречаного супу з яловичиною .