Як зробити тірамісу з обліпихою: рецепт осіннього десерту

1 листопада 2019, 19:04
Готуємо відомий італійський десерт із додаванням обліпихового пюре

Класичний рецепт тірамісу можна урізноманітнити, якщо додати кисло-солодке обліпихове пюре. Воно не тільки поліпшить смак десерту, а й подарує порцію вітаміну С, такого необхідного в холоди.

Дивіться відео, як приготувати десерт трайфл:

Реклама

І пам'ятайте: чим менше термічна обробка обліпихи, тим більше в ній залишається корисних речовин.

Читайте також:

Реклама

Тірамісу з обліпихою

Час приготування:

  • 30 хвилин

калорійність:

Реклама
  • 285 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 мл вершків 33-35%
  • 200 г маскарпоне
  • 20 г цукрової пудри
  • 100 мл міцної кави
  • 20 мл рому або коньяку
  • 150 г савоярді
  • 50 г обліпихового пюре
  • Какао-порошок – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Зварити міцну каву, додати в неї ром або коньяк.
  2. Вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати невеликими порціями маскарпоне. Збити до однорідності.
  3. Занурити печиво в каві цукрової стороною, укласти його на низ баночки. Зверху додати пюре з обліпихи і частину крему. Знову чергувати з печивом, пюре і кремом.
  4. Посипати десерт какао-порошком. Поставити в холодильник на кілька годин.

Як зробити пюре з обліпихи

Пюре з обліпихи готують з розрахунку на 1 кг ягід – 500 г цукру. Стиглі ягоди треба протерти через сито і змішати з цукром.

Отриману масу перекласти в підготовлені банки і стерилізувати в окропі: півлітрові – 20 хвилин, літрові – півгодини, а потім закупорити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращим рецептом тірамісу від Юлії Висоцької . "Сьогодні" також писали, як приготувати тірамісу зі свіжою полуницею .