Як зробити тірамісу з сиру і печива

19 листопада 2019, 15:20
Рецепт простого домашнього тірамісу

Класичний рецепт тирамісу

Смачний десерт тірамісу можна приготувати вдома з доступних продуктів. Марсалу замінити мигдальним лікером, а дорогий вершковий сир маскарпоне – домашнім сиром зі збитими вершками.

Дивіться відео, як приготувати десерт трайфл:

Реклама

Перед подачею десерт слід добре охолодити. Можна прикрасити його листочками м'яти, свіжими ягодами і фруктами.

Читайте також:

Реклама

Тірамісу з сиру і печива

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 150 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 24-36 шт. печива "Савоярді"
  • 100 мл міцної кави
  • 2 ст. л. лікеру "Амаретто"

Для крему:

  • 500 г сиру
  • 250 мл вершків 35%
  • 3/4 склянки цукрової пудри
  • Цедра одного лимона
  • Какао або тертий шоколад

Спосіб приготування:

  1. Зварити міцну каву і дати йому охолонути. Додати лікер і перемішати.
  2. Сир протерти через сито і розтерти з половиною склянки цукрової пудри. Додати лимонну цедру, добре перемішати.
  3. Вершки гарно збити з цукровою пудрою і перемішати з сирною масою.
  4. Печиво "Савоярді" швидко (інакше розмокне) занурити в каву з двох сторін і викласти в форму одним шаром. Зверху розподілити половину крему, потім знову трохи змочене печиво і крем.
  5. Форму затягнути плівкою і поставити в холодильник мінімум на 6 годин.
  6. Перед подачею посипати тірамісу просіяним какао.

Як правильно збити вершки

Щоб збити вершки в домашніх умовах, потрібно віночком або міксером збити молочний продукт жирністю не менше 33-35% до збільшення об'єму приблизно в два рази.

Якщо продовжити збивання і перебити вершки з цукром, то в результаті приготування вийде солодке домашнє вершкове масло. При збиванні вершкової маси дуже важливо вчасно зупинитися.

Також пам'ятайте, що вершки повинні бути дуже холодними. Є сенс заздалегідь охолодити вінчик і посуд для збивання.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тірамісу з полуницею . "Сегодня" також писали, як приготувати тірамісу з персиками .