Як зробити домашню настоянку з айви з прянощами

21 листопада 2019, 17:35
Рецепт ароматної алкогольної настоянки з айвою

Настоянка з айви

Айва – прекрасна основа для кулінарних експериментів . З неї роблять варення, желе і пастилу, додають в м'ясні страви. Але мало хто знає, що з цього осіннього фрукта виходять відмінні алкогольні настоянки.

Дивіться відео, як приготувати медове вино:

Реклама

Для приготування вам знадобиться скляна пляшка або банку відповідного розміру з щільно закривається кришкою.

Читайте також:

Реклама

Айвовий настоянка з прянощами

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 л горілки, бренді або коньяку
  • 2 великих стиглих айви
  • 500 г дрібного коричневого цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. тертого мускатного горіха
  • 1 зірочка бадьяна
  • 1/2 ч. л. тертого кореня імбиру

Спосіб приготування:

  1. Айву вимити за допомогою щітки. Натерти на крупній тертці, кісточки можна не видаляти.
  2. Скласти в ємність натерту айву, засипати цукром, покласти корицю, бадьян, мускат і імбир. Залити все горілкою або іншим міцним алкогольним напоєм.
  3. Закрити кришкою і акуратно збовтати. Поставити в темне місце для настоювання на 1-2 місяці. Декілька разів на тиждень струшувати сулію з вмістом.
  4. Після настоювання процідити напій, відфільтрувати його через кавовий фільтр кілька разів. Розлити по пляшках, закрити пробками і дати відстоятися ще кілька днів для того, щоб випав осад, якщо при фільтруванні не вдалося відразу досягти прозорості.
  5. Після випадання осаду настойку перелити в чисті бутлі, закупорити їх і прибрати на зберігання.

Як пити айвову настоянку

Напій вживають охолодженим з маленьких чарочок або стаканчиків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити домашнє варення з айви . "Сьогодні" також ділилися рецептом дерунів з айвою і оселедцем .