Як зробити прості круасани з листкового тіста

28 лютого 2020, 10:12
Рецепт круасанів з шоколадом

Шоколад для круасанів краще натирати

Випічка з листкового тіста виходить дуже смачною. І зараз вже не потрібно витрачати безліч часу і сил, щоб зробити його вдома – воно продається практично в будь-якому магазині. Для приготування домашніх круасанів з шоколадом підійде як прісне, так і дріжджове листкове тісто. Все залежить від ваших уподобань.

Читайте також:

Реклама

Чим більше в тісті шарів, тим смачніше виходить випічка. Тому, вибираючи тісто, слід пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів в напівфабрикаті. Хороший показник шарів для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Круасани з шоколадом домашні

Круасани шоколадні

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 447 ккал

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 листи листкового тіста
  • 240 г тертого шоколаду
  • 1 яйце
  • 50 г цукрової пудри
  • Борошно – для розкочування

Дивіться відео, як з'явилися круасани:

Спосіб приготування:

  1. Розморожене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм.
  2. Розрізать на трикутники. У основу покласти шоколадну крихту або шматочки шоколаду, потім згорнути круасани в трубочку.
  3. Зверху змастити збитим яйцем.
  4. Духовку розігріти до 220 ° С. Випікати круасани 20 хвилин до золотистого кольору.
  5. Дати охолонути протягом п'яти хвилин, потім посипати цукровою пудрою і подавати теплими.

Як правильно розморозити листкове тісто

Щоб отримати пишну випічку, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ліниві чебуреки з листкового тіста . "Сьогодні" також ділилися рецептом листкового пирога з лососем і рисом .