Як приготувати смажену форель із зеленим салатом

21 листопада 2019, 18:05
Оригінальний рецепт червоної риби

Форель з зеленим салатом

Смажена форель, замаринована в лаймовому соку – ситна, проста і дуже смачна страва. Риба виходить соковитою, ароматною і добре поєднується з різними гарнірами.

Дивіться відео, чому українці їдять мало риби:

Реклама

Ми рекомендуємо подати форель разом із зеленим салатом з мангольду, червоної цибулі і цитрусових.

Читайте також:

Реклама

Форель із зеленим салатом

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 97 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 стейка форелі
  • Сік половини лайма
  • Суміш перців, сіль
  • Оливкова олія

Для салату:

  • 200 г листя мангольда
  • Половина лайма
  • 1 червона цибулина
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • Сік половини лайма
  • 1/2 ч.л. рідкого меду
  • Мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Стейки форелі розділити на чотири частини. Посолити і поперчити, скропити лаймовим соком і маринувати 20 хвилин.
  2. Листя мангольда вимити й обсушити. Цибулю почистити і нарізати. Лайм нарізати шматочками.
  3. Для заправки змішати оливкове масло, бальзамічний оцет, лаймовий сік, мед і перець. Змішати цибулю, мангольд і лайм, заправити.
  4. Рибу обсмажити на гарячій оливковій олії по 5-8 хвилин з кожного боку.
  5. Подавати рибу з салатом. Перед подачею посипати меленою сумішшю перців.

Чому потрібно включити рибу в свій раціон

Риба – одне з кращих джерел жирних кислот омега-3, які мають властивість покращувати зір і загальне здоров'я очей. Ці речовини також здатні знизити рівень запалення і захистити серце від хронічних хвороб.

Омега-3 допомагають налагодити метаболізм і знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який пов'язаний з розвитком атеросклерозу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шашлички з лосося , креветок і овочів. "Сьогодні" також ділилися рецептом крем-супу з лосося .