Як приготувати яйця-скрембл на сніданок: рецепт Гордона Рамзі

1 серпня 2018, 09:01
Британський шеф готує яєчню-бовтунку на французький манер

Гордон Рамзі розкрив секрет приготування яєць-скрембл Фото: instagram.com/gordongram

Існує мільйон способів приготування яєць-скрембл, але рецепт Гордона Рамзі воістину унікальний. Шеф розповів про нього зворушливу історію.

"Коли мені було 22 роки, після навчання в Лондоні я захотів освоїти французьку кухню, тому вирушив на батьківщину світової кулінарії. Я пам'ятаю, як побачив неймовірне блюдо з яйцями-скрембл, морським їжаком та ікрою. Я подумав, що це дико, адже я ніколи не додавав морських їжаків в яєчню. Але текстура страви була просто неймовірною – дуже ніжною і кремовою. Тому я вирішив зробити рецепт доступним для звичайної людини, і замінив екзотичний інгредієнт на крем-фреш (це кисломолочний продукт, дуже схожий на сметану – прим. ред.). Пізніше я часто готував свій фірмовий скрембл на замовлення, коли працював в ресторані Guy Savoy".

Реклама

Яйця скрембл за рецептом Гордона Рамзі

Скрембл від Гордона Рамзі
Фото: Noteabley

Складові:

  • 2 курячих яйця
  • 15 г вершкового масла
  • 1 столова ложка крем-фреш або сметани
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • невелика кількість шніт-цибулі або зеленої цибулі

Для подачі:

Реклама
  • великий шматок сільського чорного хліба
  • гілочка помідорів чері
  • 2 капелюшки печериць
  • оливкова олія
  • морська сіль
  • мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Відрізати кусень чорного хліба і відправити його в тостер. Взяти сковороду, на оливковій олії покласти обсмажувати капелюшки печериць і гілочку з томатами черрі, приправити сіллю і перцем.
  2. Розбити яйця в металевий сотейник (бажано з товстим дном), туди ж додати вершкове масло і відправити на середній вогонь (не потрібно заздалегідь в мисці збивати яйця).
  3. Головний секрет цього рецепту в тому, що в процесі приготування яйця потрібно постійно помішувати.
  4. Як тільки яйця почнуть з'єднуватися з маслом, прибрати кухлик з вогню і продовжити помішувати, через 30 секунд повернути назад на плиту.
  5. Таку процедуру повторити 3-4 рази. В один з останніх разів додати до яєць сметану, розмішати, поставити назад на вогонь, посолити і поперчити. Зняти скрембл з плити і додати трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі.
  6. На тарілку викласти шматок підсмаженого хліба, скропити його оливковою олією, зверху покласти скрембл. Прикрасити обсмаженими печерицями та томатами.

Нагадаємо, раніше Гордон Рамзі розповів, де ні за що не стане їсти. Він також заявив, що має намір залишити дітей без спадщини.

Дивіться відео про таємниці життя Гордона Рамзі:

Реклама