Як приготувати смачний домашній бургер

26 лютого 2018, 15:08
Зробити справжній американський бургер зовсім не складно

Бургер домашнього приготування Фото: jannoon028 / Freepik

З шкідливого фастфуду бургери можна перетворити на корисну і дуже смачну страву. Для цього досить самостійно приготувати домашній фарш з яловичини, взяти як основу цельнозерновую булочку і додати більше овочів.

Бургер з помідорами і маринованими огірками

Інгредієнти на 6 порцій:

Реклама
  • яловичий фарш – 500 г
  • гірчиця – 1 ст.л.
  • зелена цибуля – 2 стебла
  • сіль перець
  • мелений гострий перець чилі
  • базилік – 5 листочків
  • часник – 1-2 зубчики

Для подачі:

  • булочки для гамбургерів – 6 шт.
  • помідор – 2-3 шт.
  • солоні або мариновані огірки – 1-2 шт.
  • солодкий лук – 1 шт.
  • листя салату
  • скибочки плавленого сиру
  • кетчуп
  • гірчиця

Рецепт приготування:

1. Готуємо яловичий фарш. Додаємо сіль, чорний і гострий перець, подрібнену цибулю, гірчицю, рубаний базилік і пропущений через прес часник.

Реклама

2. Змочуємо руки теплою водою і ліпимо шість плоских котлет за розміром булочок для бургерів. Укладаємо на змащену маслом дошку, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

3. Цибулю ріжемо кільцями і за бажанням маринуємо в суміші оцту і цукру.

4. Потім смажимо котлети для бургерів на сковороді гриль по 5-7 хвилин з кожного боку. Для більшого прожарювання – ще по 5-6 хвилин.

Реклама

5. Булочки розрізаємо навпіл і нагріваємо на сухій сковороді.

6. Тонкими кружками ріжемо помідор і огірок.

7. Половинки булочок змащуємо гірчицею, кетчупом і збираємо бургери. Кладемо лист салату, потім котлету, шматочок сиру, нарізані помідори, цибулю і огірки. Накриваємо верхньою половинкою булочки і відразу ж подаємо.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як запекти картоплю з грибами. Ми також ділилися порадами, які допоможуть смачно приготувати м'ясо.

Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами: