Як приготувати тушкованого гусака з картоплею на Старий Новий рік

8 січня 2020, 17:59
Рецепт гусака в гусятниці з овочами

Гусак з картоплею

Старий Новий рік відзначають в ніч з 13 на 14 січня. До свята українці завжди готувалися заздалегідь: прибирали будинок і готували смачні страви.

Дивіться відео, як відзначають Старий Новий рік:

Реклама

Стіл на Щедрий вечір дуже схожий на різдвяний, але страви вже не пісний. На стіл ставили ковбаси, м'ясо, вареники, пироги, млинці та багато іншого. Також готували птицю – гусака, курку чи качку.

Читайте також:

Реклама

Гусь з картоплею в утятніце

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 197 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 тушка гусака
  • Рослинна олія
  • Сіль і приправи
  • Солодкий перець
  • Ріпчаста цибуля
  • Морква
  • Картопля

Спосіб приготування:

  1. Вибирається вже обпатрана тушка гусака і обсмажується на відкритому вогні. Після цього потрібно обскребти її ножем, обмити холодною водою і розрізати птицю на шматочки.
  2. Шматочки м'яса підсмажують на олії в чавунній сковорідці з додаванням солі і приправ за смаком (перець, паприка і т.д.).
  3. Підсмажувати гусятину необхідно на сильному вогні до утворення скоринки, сюди ж додається нарізаний соломкою перець, цибулю і моркву, подрібнена на крупній тертці.
  4. Все це присмажується протягом трьох хвилин, а потім перекладається в чавунний посуд. Тепер необхідно підготувати картоплю.
  5. Для цього овочі очищають, ріжуть великими шматками, підсмажують до напівготовності і складають до м'яса в качатницю.
  6. Після цього в качатницю доливають воду так, щоб вона лише злегка покривала картоплю. Ставлять посуд на сильний вогонь, доводять до кипіння.
  7. Після того як вміст каструлі закипить, вогонь потрібно зменшити. Через 30-40 хвилин тушкований гусак з картоплею готовий.

Як подавати гусака

Перекласти готову птицю на блюдо, навколо красиво розкласти овочі, з якими вона готувалася.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гусака на мангалі.