Гусак з картоплею
Старий Новий рік відзначають в ніч з 13 на 14 січня. До свята українці завжди готувалися заздалегідь: прибирали будинок і готували смачні страви.
Дивіться відео, як відзначають Старий Новий рік:
Стіл на Щедрий вечір дуже схожий на різдвяний, але страви вже не пісний. На стіл ставили ковбаси, м'ясо, вареники, пироги, млинці та багато іншого. Також готували птицю – гусака, курку чи качку.
Читайте також:
Гусь з картоплею в утятніце
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 197 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 тушка гусака
- Рослинна олія
- Сіль і приправи
- Солодкий перець
- Ріпчаста цибуля
- Морква
- Картопля
Спосіб приготування:
- Вибирається вже обпатрана тушка гусака і обсмажується на відкритому вогні. Після цього потрібно обскребти її ножем, обмити холодною водою і розрізати птицю на шматочки.
- Шматочки м'яса підсмажують на олії в чавунній сковорідці з додаванням солі і приправ за смаком (перець, паприка і т.д.).
- Підсмажувати гусятину необхідно на сильному вогні до утворення скоринки, сюди ж додається нарізаний соломкою перець, цибулю і моркву, подрібнена на крупній тертці.
- Все це присмажується протягом трьох хвилин, а потім перекладається в чавунний посуд. Тепер необхідно підготувати картоплю.
- Для цього овочі очищають, ріжуть великими шматками, підсмажують до напівготовності і складають до м'яса в качатницю.
- Після цього в качатницю доливають воду так, щоб вона лише злегка покривала картоплю. Ставлять посуд на сильний вогонь, доводять до кипіння.
- Після того як вміст каструлі закипить, вогонь потрібно зменшити. Через 30-40 хвилин тушкований гусак з картоплею готовий.
Як подавати гусака
Перекласти готову птицю на блюдо, навколо красиво розкласти овочі, з якими вона готувалася.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гусака на мангалі.