Як приготувати тертий яблучний пиріг з корицею

7 вересня 2018, 16:30
Рецепт простої і смачної випічки до чаю

Тертий яблучний пиріг Фото: pixabay.com

Тертий пісочний пиріг – десерт, знайомий багатьом з дитинства. Сьогодні ми приготуємо його з яблуками і корицею.

Тертий яблучний пиріг

Реклама

Інгредієнти:

  • 4 середніх яблука
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 3 склянки борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • щіпка меленої кориці
  • дрібка солі
  • цукрова пудра

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Просіваємо борошно на робочу поверхню. Робимо в центрі поглиблення і кладемо шматочки м'якого вершкового масла. Ретельно розмішуємо, збираючи борошно з країв до центру.
  2. Окремо в мисці збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Отриману суміш виливаємо в центр борошна з маслом.
  3. Обережно, щоб рідина не розтеклася, замішуємо тісто. Надаємо йому форму кулі і відправляємо до холодильника на 30 хвилин.
  4. Миємо яблука, ріжемо їх навпіл, вирізаємо серцевину. А тепер нарізаємо їх на часточки або кубики.
  5. Дістаємо тісто з холодильника. Ділимо на дві частини. Одну частину розгортаємо в корж за формою дека, в якому готуватимете. Не забудьте застелити деко пергаментом. На корж викладаємо яблука (не доходячи до країв), посипаємо корицею і дрібкою цукру.
  6. Беремо другу частину тіста і натираємо її на крупній тертці прямо над пирогом. Постарайтеся, щоб стружка покрила пиріг рівномірно. Відправляємо пиріг до розігрітої до 180 градусів духовки на 30-40 хвилин.
  7. По готовності дістаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути. Посипаємо просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: