Тертий яблучний пиріг Фото: pixabay.com
Тертий пісочний пиріг – десерт, знайомий багатьом з дитинства. Сьогодні ми приготуємо його з яблуками і корицею.
Тертий яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 4 середніх яблука
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 3 склянки борошна
- 200 г вершкового масла
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- щіпка меленої кориці
- дрібка солі
- цукрова пудра
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Просіваємо борошно на робочу поверхню. Робимо в центрі поглиблення і кладемо шматочки м'якого вершкового масла. Ретельно розмішуємо, збираючи борошно з країв до центру.
- Окремо в мисці збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Отриману суміш виливаємо в центр борошна з маслом.
- Обережно, щоб рідина не розтеклася, замішуємо тісто. Надаємо йому форму кулі і відправляємо до холодильника на 30 хвилин.
- Миємо яблука, ріжемо їх навпіл, вирізаємо серцевину. А тепер нарізаємо їх на часточки або кубики.
- Дістаємо тісто з холодильника. Ділимо на дві частини. Одну частину розгортаємо в корж за формою дека, в якому готуватимете. Не забудьте застелити деко пергаментом. На корж викладаємо яблука (не доходячи до країв), посипаємо корицею і дрібкою цукру.
- Беремо другу частину тіста і натираємо її на крупній тертці прямо над пирогом. Постарайтеся, щоб стружка покрила пиріг рівномірно. Відправляємо пиріг до розігрітої до 180 градусів духовки на 30-40 хвилин.
- По готовності дістаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути. Посипаємо просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: