Як приготувати свинину з вишнево-імбирним соусом

18 березня 2020, 15:26
Рецепт смаженого м'яса з ягідним соусом

М'ясо з ягідним соусом

Вишневий соус може бути як десертним, так і доповнювати м'ясні страв або страви з птиці. Він має яскравий і насичений смак, здатним перевтілити смак будь-якої їжі.

Читайте також:

Реклама

Ми рекомендуємо зварити вишневий соус з імбиром і цибулею і подати його до смаженої свинини. Для соусу з однаковим успіхом можна використовувати свіжі або заморожені ягоди.

Свинина з ягідним соусом

М'ясо з ягідним соусом

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 179 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 г свинини (вирізка або карбонад)
  • 1 яєчний білок
  • 4-5 ст. л. борошна
  • 150 г вишень
  • 100 мл червоного сухого вина
  • 3/4 ч. л. меленого імбиру
  • 2 цибулини-шалот
  • 2 ч. л. цукру
  • Сіль і чорний перець

Спосіб приготування:

  1. М'ясо злегка відбити, посолити і поперчити.
  2. Яєчний білок збовтати виделкою. Вмочити м'ясо в білок, потім добре обваляти з обох сторін в борошні.
  3. Розігріти в сковороді трохи олії і обсмажити м'ясо з обох сторін до готовності. Викласти зі сковороди, накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
  4. Цибулю дрібно нарізати, з вишень при необхідності видалити кісточки.
  5. У сковороду капнути ще трохи олії, обсмажити цибулю протягом хвилини. Влити вино і дати алкоголю випаруватися.
  6. Додати вишні, цукор, імбир, пермешать і готувати на слабкому вогні, зрідка помішуючи, до загусання. Приправити чорним перцем.

Як подавати свинину

Подавайте м'ясо разом з вишнево-імбирним соусом і запеченою в духовці картоплею .

Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити класичну буженину зі свинячої шиї .