Як приготувати сушені кальмари вдома – експерт

24 березня 2016, 13:48
Готовий продукт в магазині обійдеться в 400-500 гривень за кілограм

Приготувати сушений кальмар вдома не складно. Фото: instagram.com/helenemagpie

У програмі "Ранок з Україною" з ведучими Світланою Катренко та Сергієм Зеніним, яка виходить в ефірі каналу "Україна", журналіст Сергій Лівадний показав, як приготувати домашні сушені кальмари.

З підвищенням цін улюблений заморський делікатес багатьох українців – сушені кальмари став недоступний через занадто високу вартість. Експерт шоу "Ранок з Україною" Сергій Лівадний запевнив глядачів, що не варто відмовляти собі в улюблених ласощах і показав, як приготувати сушені кальмари в домашніх умовах.

Реклама

За підрахунками Сергія, готовий продукт в магазині обійдеться в близько 400-500 гривень за кілограм, а, купивши один кілограм свіжого м'яса кальмара за приблизно 55 гривень, покупець заощадить значну суму грошей.

Перш за все, свіжу тушку кальмара необхідно очистити від прозорої плівки і порізати на невеликі шматочки. Сергій Лівадний радить не різати м'ясо занадто тонко. Кожен шматочок повинен бути товщиною не менше, ніж два міліметри.

Потім необхідно посолити кальмар за смаком – на один літр води потрібно взяти 250 грамів солі, і залишити маринуватися на дві-три хвилини.

Реклама

Після того, як м'ясо кальмара промаринувалося, слід акуратно викласти його на сітку і відправити в розігріту на 50 °С духовку приблизно на чотири години.

"Можна висушувати сильнішим чи слабшим за своїм смаком. Але те, що вийде в підсумку, дуже вас порадує", – переконаний експерт шоу "Ранок з Україною".

Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.