Як приготувати соус вінегрет в домашніх умовах

18 лютого 2020, 19:13
Як готується заправка вінегрет

Вишуканий вінегрет - це Діви

Основу класичного соусу вінегрет складають білий винний оцет і оливкова олія. Незважаючи на простоту рецепта, соус вінегрет можна урізноманітнити додатковими складовими, одні з яких відмінно доповнюють овочеві страви, а інші добре поєднуються з м'ясом, куркою або морепродуктами.

Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:

Реклама

В італійській кухні соус вінегрет – найпоширеніша заправка для рибних і овочевих карпаччо, а також для овочів гриль і салатів. У Франції це традиційний соус, який є на кожному столі. Їм поливають холодні закуски і легкі салати. Приготувати соус вінегрет простіше простого.

Читайте також:

Реклама

Класичний соус вінегрет

Час приготування:

  • 5 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 449 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Винний оцет – 1 ст.л
  • Оливкова олія – 4 ст.л
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • Суміш перців – 1/8 ч.л

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо винний оцет із сіллю і перцем до розчинення солі.
  2. Вливаємо оливкову олію і ретельно збиваємо вінчиком до густого стану.

Що додати в соус вінегрет, щоб він був смачніший

Соус вінегрет

Є дуже багато варіацій вінегрету:

Часниковий

Розтираємо зубчик часнику з сіллю і перцем. Готуємо, як зазначено вище.

Гірчичний

До солі і перцю додаємо 1/2 чайної ложки гірчиці.

Зелений

До основного соусу додаємо чайну ложку дрібно нарізаної ріпчастої цибулі і столову ложку суміші подрібнених трав: зеленої цибулі, петрушки, естрагону (тархуну).

Томатний

Один стиглий помідор протираємо через сито для видалення насіння і шкірки. Томатне пюре додаємо до солі, перцю і оцту. Перемішуємо і поступово вводимо олію

Яєчний

Жовток відвареного яйця розтираємо і вводимо до оцтової суміші. Додаємо олію.

З перцем

Один болгарський перець очищаємо від насіння і запікаємо до м'якості. Протираємо через сито і додаємо в суміш оцту, солі і перцю. Вводимо олію.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що робити, якщо ви пересолили соус . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинного соусу від Марти Стюарт .