Як приготувати шакшуку: покроковий рецепт від Григорія Германа

2 червня 2020, 13:53
Ведучий поділився рецептом улюбленого сніданку

Шакшука готується на сковороді

Шакшука – це страва з тушкованих овочів і яєць, яку подають на сніданок разом з хлібом або пітою. Вона дуже популярна в Ізраїлі, арабських країнах і Азербайджані.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Шакшука від Григорія Германа

Шакшука готується на сковороді

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 130 ккал на 100 г

Складові:

  • 50 мл рослинної олії
  • 1 банка консервованих томатів або 2 свіжих помідори
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • 5 яєць
  • 2 цибулини
  • 4 шт. консервованого перцю
  • 3 зубчики часнику

Читайте також:

Реклама

Суміш спецій:

  • Мускатний горіх
  • Паприка
  • Копчена паприка
  • Кумин
  • Сіль
  • Цукор
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити і нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на олії.
  2. Скибочки хліба натерти часником і підсушити на окремій сковороді.
  3. Додати до цибулі подрібнені томати, часник і болгарський перець. Потім додати томатну пасту і тушкувати до м'якості овочів. Всипати спеції за смаком і перемішати.
  4. Зробити в овочевій суміші поглиблення і розбити в них яйця. Накрити фольгою і залишити на 5 хвилин, щоб яйця схопилися.

Як подавати страву

Подавайте шакшуку разом з часниковими тостами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яєчню-бовтанку по-середземноморськи. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати яєчні кекси з грибами і сиром.