Як приготувати сангрію: ТОП-3 літніх рецепти

22 серпня 2018, 09:56
Готуємо іспанський прохолодний напій

У сангрію можна додавати будь-які фрукти Фото: freepik.com

Домашня сангрия ідеально підходить для літніх вечірок або вечері на свіжому повітрі. Дізнайтеся, як приготувати цей класичний іспанський напій з червоного, рожевого і білого вина.

Класична сангрия

Реклама
Класична сангрія
Фото: pixabay.com

Щоб приготувати сангрію, вам знадобиться всього лише чотири інгредієнти. Для безалкогольного варіанту замініть червоне вино виноградним соком.

Складові:

  • 4 апельсини
  • 1 пляшка червоного вина
  • 5 ст.л. дрібного цукру
  • кубики льоду – для подачі

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Наріжте 1 апельсин на тонкі скибочки і покладіть в глечик.
  2. Сік, що залишився від нарізки апельсинів, вилийте в глечик разом з вином і цукром.
  3. Охолодіть, потім перелийте в стакани і подавайте з льодом.

Персикова сангрія з білого вина

Сангрія з персиком
Фото: pixabay.com

Сухе біле вино, апельсиновий лікер і персиковий шпапс створюють чудову основу для цього літнього напою.

Складові:

Реклама
  • 2 пляшки сухого білого вина
  • 4 столові ложки Куантро
  • 250 мл персикового шнапсу (або просто соку)
  • 4 ст.л. коричневого цукру
  • 2 палички кориці
  • 2 нарізаних лайми
  • 2 нарізаних апельсини
  • 500 мл газованої води
  • лід – для подачі

Рецепт приготування:

  1. Змішайте сухе біле вино, Куантро, персиковий шнапс, цукор, палички кориці, нарізані лайми і апельсини у великій мисці, охолодіть.
  2. Перед подачею додайте газовану воду і трохи льоду; перелийте в глечик.

Сангрія з рожевого вина з полуницею і нектаринами

Рожева сангрія
Фото: pixabay.com

Цей освіжаючий фруктовий напій відмінно підходить для спекотної погоди. Ви можете замінити нектарини персиками або абрикосами.

Складові:

  • 3 нектарини
  • 200 г полуниці, нарізаної
  • 750 мл рожевого вина
  • сік 1 апельсина
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 50 мл апельсинового лікеру
  • 300 мл газованої води
  • маленький пучок м'яти

Рецепт приготування:

  1. Помістіть всі інгредієнти, крім газованої води і м'яти, у великий глек і перемішайте.
  2. Залиште в холодильнику приблизно на 1 годину. Потім додайте газовану воду і листочки м'яти.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Ми також ділилися порадами, як швидко охолодити вино. Крім цього, ми писали, як приготувати смачний домашній лаймад.

Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з ожини: