Як приготувати найсмачніші рогалики з джемом

24 листопада 2018, 10:11
Для начинки підійде будь-яке густе варення – малинове, апельсинове або абрикосове

Подавайте рогалики разом з какао або холодним молоком Фото: depositphotos.com

Рогалики за цим рецептом виходять м'якими, з апетитною хрусткою скоринкою. Для начинки можна використовувати не тільки варення, а й шматочки шоколаду, подрібнені з цукром горіхи, нутеллу або консервовану вишню.

Рогалики з джемом

Реклама

Складові:

  • 400 г борошна
  • 110 г цукру
  • 55 г м'якого вершкового масла
  • 110 г сметани
  • 8 г соди (0,5 ст. л. без гірки)
  • 35 г рослинної олії
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 200 г джему або конфітюру

Рецепт приготування:

  1. Просіваємо в глибоку миску борошно. Додаємо цукор, рослинну олію, сіль, яйце і повністю розм'якшене вершкове масло.
  2. Соду додаємо до сметани, добре перемішуємо, даємо постояти одну-дві хвилини і додаємо в тісто.
  3. Починаємо замішувати тісто в мисці, руками. Коли всі інгредієнти з'єднаються, викладаємо на стіл (борошном не присипати) і продовжуємо місити до однорідного стану. Тісто туге, тому знадобляться сили.
  4. Ділимо тісто на дві частини (кожна буде порцією на деко). Поки працюємо з однією частиною, інша спокійно лежить збоку. Розминаємо руками коржі і продовжуємо розгортати за допомогою качалки до тонкого млинця (товщиною в 3 мм).
  5. Змащуємо отримане коло начинкою, ретельно її розподіляючи і не зловживаючи кількістю біля країв, інакше в духовці почне витікати і підгорати.
  6. За допомогою ножа ділимо коло на 20 маленьких трикутників і кожен скручуємо в акуратний рогалик. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Змащувати нічим не потрібно! Розміщуємо рогалики на деку хвостиком вниз, щоб не розкручувалися, і зберігаємо між ними місце.
  7. Відправляємо в духовку, розігріту до 180-190 °С. Випікаємо 20-25 хвилин. Стежимо, щоб рогалики підрум’янились, але не підгоріли.
  8. Поки випікається перша партія, займаємося другою частиною тіста. Можна використовувати іншу начинку для різноманітності.
  9. На той час, коли розберетеся з другою порцією тесту, перша вже буде готова. Одне деко дістаємо з духовки, інше в духовку відправляємо.
  10. Даємо рогаликам відпочити на деку пару хвилин, присипаємо цукровою пудрою і викладаємо на якесь блюдо або тарілку. Їсти можна як відразу, так і в охолодженому вигляді.


Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні рогалики з маком і горіхами. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати слойки з яблуками і сиром.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати сіннабони з корицею: