Як приготувати салат "Нісуаз" з консервованим тунцем

16 липня 2020, 10:21
Це спрощена версія французького салату – без анчоусів

Салат з тунцем "Нісуаз"

Вишуканий, яскравий, ситний і дуже смачний салат "Нісуаз" з консервованим тунцем можна приготувати на будь-яке свято.

Ця страва з'явилася в 60-ті роки у французькому приморському місті Ніцці. А її всесвітній популярності посприяла відома американська кулінарка Джулія Чайльд.

Реклама

Салат "Нісуаз" з консервованим тунцем

Салат з тунцем "Нісуаз"

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 105 ккал на 100 г

Складові:

  • 160 г консервованого тунця шматочками
  • 120 г вареної в шкірці картоплі
  • 3 варених яйця
  • 100 г салату Айсберг
  • 100 г помідорів чері
  • 100 г стручкової квасолі
  • 80 г солодкого перцю
  • 40 г оливок без кісточок
  • 30 г вершкового масла
  • Сіль – за смаком

Читайте також:

Реклама

Для заправки:

  • Сік половини лимона
  • 60 мл оливкової олії
  • 25 г негострої гірчиці
  • 15 мл білого винного оцту
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як приготувати піту з тунцем:

Спосіб приготування:

  1. Відваріть стручкову квасолю в підсоленій воді.
  2. Наріжте відварену картоплю слайсами і припустіть на вершковому маслі.
  3. Солодкий перець наріжте соломкою, помідори і яйця розріжте навпіл.
  4. У кожну тарілку нарвіть салат. Викладіть перець, квасолю, картоплю, помідори, яйця і оливки.
  5. Змішайте всі інгредієнти для заправки, полийте салат і додайте тунця.

Корисна порада

Замість лимонного соку ви можете додати сік апельсина або лайма.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Нісуаз" зі слабосоленим оселедцем від Даші Малахової, а також писали, як зробити теплий "Нісуаз" від Гвінет Пелтроу.