Як приготувати рибу в горіховій паніровці

24 листопада 2019, 14:10
Цей рецепт якнайкраще підходить для смачного сімейної вечері

Риба в горіховій скоринці

Смажена риба буде смачнішою, якщо приготувати її в горіховій паніровці. У нашому рецепті використовуються волоські горіхи, але ви можете замінити їх фундуком або мигдалем.

Дивіться відео, як приготувати коропа по-азійськи:

Реклама

На гарнір до риби підійде тушкована стручкова квасоля або запечена з пряними травами картопля .

Читайте також:

Реклама

Смажена риба в горіховій паніровці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 281 ккал на 100 г

Складові:

  • 750 г риби (тріски, хека)
  • 2 яйця
  • 100 г борошна
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • 50 г очищених волоських горіхів
  • 50 г панірувальних сухарів
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте рибу порційними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні.
  2. Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі.
  3. В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Опустіть рибу в кляр, паніровку і обсмажуйте протягом чотирьох хвилин з кожного боку.
  4. Після приготування викладіть рибу на тарілку.
  5. Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.

Як вибрати якісну рибу

  • Зверніть увагу на зябра . Якщо риба свіжа, то зябра повинні бути яскраво-червоного, а іноді темно-червоного кольору. Якщо зябра білі, сірі або почорнілі – таку рибу брати не варто.
  • Прінюхатесь до риби . Свіжа річкова риба злегка пахне річкою, а морська – морем. Якщо у риби яскраво виражений запах або взагалі від неї не зовсім приємно пахне, то риба несвіжа.
  • У свіжої риби очі опуклі і прозорі . Якщо очі запали, стали каламутними або взагалі налилися кров'ю – риба пролежала на прилавку занадто довго.
  • Якщо хочеться невеликий шматок риби у вигляді філе – натисніть на нього пальцем (як при перевірці м'яса). У свіжої риби м'ясо пружне і соковите, швидко відновлює форму.
  • Якщо ви вирішили купити оброблену рибу , Загляньте їй в черевце. У досить довго пролежали на прилавку примірників кістки самі відстають від м'яса. У свіжої ж риби кістки відстають дуже важко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сибаса в солі . "Сьогодні" також ділилися рецептом запеченої тріски з помідорами чері .