Як приготувати пишний бісквіт з трьох інгредієнтів

13 березня 2020, 08:10
Головне в приготуванні бісквіту – добре збити білки

Класичний бісквіт

Бісквіт – основа багатьох домашніх тортів. У бісквітне тісто можна додавати терту лимонну або апельсинову цедру, ванілін, какао-порошок, подрібнені горіхи. Ці інгредієнти потрібно попередньо змішати з борошном.

Як саме приготувати пишний бісквіт з трьох інгредієнтів, щоб вийшло швидко і смачно?

Реклама

Бісквіт класичний

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 200 г (1 склянка)
  • Борошно – 200 г (2 склянки)

Класичний бісквіт

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Яйця повинні бути охолодженими, інакше вони не зіб'ються як слід. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо у густу піну.
  2. Потім всипаємо тонкою цівкою цукор, продовжуючи збивати до тих пір, поки цукор повністю розчиниться, а піна стане такою густою, що триматиметься на вінчику.
  3. Додаємо жовтки в цю піну, злегка перемішуємо. Через сито тонкою цівкою всипаємо борошно. Важливо додавати його саме так, інакше в тісті будуть грудочки. Додаючи борошно, вже не збиваємо всю масу, а перемішуємо дерев'яною лопаткою, щоб не з'являлися бульбашки.
  4. Вкрай важливо, коли ви поставите майбутній бісквіт у духовку. Це потрібно зробити якомога швидше, інакше тісто осяде. Тому духовка повинна бути підігріта заздалегідь, і точно так само заздалегідь треба підготувати фрукти для начинки, якщо плануєте заливати їх тістом.
  5. Роз'ємну форму вистилаємо пергаментом, виливаємо туди тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 200-220 °С духовку. Випікаємо впродовж 20-25 хвилин.
  6. Не відкривайте духовку раніше, ніж через 15 хвилин після того, як поставили туди тісто, інакше бісквіт опаде. Коли він зверху потемніє, можна перевіряти готовність. Проткніть бісквіт дерев'яною шпажкою або зубочисткою: якщо маса не прилипає до палички, значить все готово.
  7. Виймати з форми бісквіт відразу не можна, інакше він теж "впаде". Необхідно дати йому охолонути прямо в формі.

На замітку: Свіжоспечений бісквіт погано ріжеться і погано просочується цукровим сиропом, Тому рекомендується витримати його після випікання близько доби або, принаймні, не менше 8 годин.

Чи корисні торти "на замовлення" – дізнайтеся з відео:

Реклама

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадою, як швидко розм'якшити вершкове масло для випічки. Також писали, як приготувати шоколадний бісквіт в мультиварці.