Хочете приготувати смачний кекс на Великдень? Тоді візьміть на замітку рецепт з морквою, горіхами і курагою. Як декор тут – глазур з білим шоколадом і консервовані абрикоси.
Великодній кекс: рецепт з фото
Інгредіієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 200 г моркви
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 130 мл рослинної олії
- 1.5 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ванільного цукру
- манна крупа або панірувальні сухарі
Для начинки:
- 100 г кураги
- 50 г ядер волоських горіхів
- Для прикраси:
- 100 г білого шоколаду
- 50 мл вершків
- 10 г вершкового масла
- половинки консервованих абрикосів або персиків
Читайте також:
Рецепт приготування:
- Волоські горіхи підсушити на сковороді, дати охолонути.
- Курагу залити теплою водою на 15 хвилин, обсушити і нарізати.
- Скласти горіхи і сухофрукти в чашу блендера, збити до отримання в'язкої маси. Скачайте кульки, розкласти на тарілці і прибрати до холодильника на 10 хвилин.
- Яйця збити з цукром і ваніллю в пишний світлий крем. Влити олію і додати просіяне з розпушувачем борошно. Додати дрібно натерту моркву, ще раз перемішати.
- Форму для кексу змастити маслом, присипати борошном або сухарями.
- Налити половину тіста, розкласти половину горіхових кульок. Додати тісто і начинку.
- Випікати кекс при 180 °С близько 30-40 хвилин. Дати охолонути.
- Для глазурі шоколад поламати і розтопити на водяній бані з маслом і вершками. Полити кекс глазур'ю і прикрасити персиками. Дати застигнути в холодильнику.
На свято також можна приготувати шоколадну сирну паску. А найпопулярнішою глазур'ю для пасок залишається білкова.
Дивіться відео, як приготувати мармуровий кекс: