Як приготувати несолодкий пиріг з куркою і картоплею

6 вересня 2018, 18:00
Рецепт закусочного пирога з курячою грудкою, картоплею, цибулею і зеленню

Несолодкий пиріг з м'ясом і картоплею Фото: depositphotos.com

Апетитний пиріг для любителів ситної домашньої випічки. Його можна подавати гарячим, їсти холодним або розігріти в мікрохвильовці.

Пиріг з куркою і картоплею

Реклама

Складові:

  • 400 г курячого філе
  • 2 шт. картоплі
  • 1 цибулина
  • 180 мл молока
  • 1 яйце
  • 400 г борошна
  • 100 г масла
  • 0.5 ч. л. соди
  • 2.5 ч. л. крупної солі
  • кілька гілочок кропу або іншої зелені

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло нарізати і розтопити в мікрохвильовці, дати трохи охолонути. Влити тепле молоко, посолити і додати 0,5 чайної ложки соди. Підсипаючи борошно, поступово замісити тісто і накрити його харчовою плівкою, поки готується начинка.
  2. Очищену картоплю нарізати невеликими кубиками. Такими ж шматочками порізати куряче філе. Перемішати, додати подрібнену ріпчасту цибуля (її можна попередньо обсмажити) і свіжий кріп. Посолити.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто для пирога розділити на дві нерівні частини. Пімістити більшу частину тіста у форму, сформувати бортики.
  4. Насипати в кошик з тіста, який вийшов, курку з картоплею.
  5. Розкачати тісто і накрити начинку, защипати краї. У центрі зробити отвір для виходу пари. Змастити поверхню тіста збитим яйцем.
  6. Випікати пиріг в гарячій духовці протягом 40-45 хвилин. Трохи остудити і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом несолодкого пирога з помідорами чері і спаржею. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати киш з куркою і овочами.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу: