Як приготувати мандариновий чізкейк з сиру на Різдво

3 січня 2020, 14:40
Рецепт святкового зимового чізкейка

Чізкейк з мандаринами

Зимові свята традиційно асоціюються з мандаринами. Але якщо вам набридло їсти ці фрукти просто так, зробіть з ними смачний домашній чізкейк з сиру.

Дивіться відео, як приготувати мандарини в шоколаді:

Реклама

Читайте також:

Мандариновий чізкейк на Різдво

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 138 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Мандарин – 3 шт.
  • Сир 5% – 600 г
  • Цукор – 2 ст.л. (за смаком)
  • Печиво – 150 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити в кухонному комбайні. Додати розм'якшене вершкове масло і знову збити в комбайні.
  2. На дно форми діаметром 26 см покласти пергамент. Масу з печива і масла викласти в форму і розрівняти.
  3. Сир збити блендером або протерти через сито, за бажанням додати цедру апельсина або лимона, цукор.
  4. Додати яйця і знову добре перемішати.
  5. Викласти отриману масу в форму, розрівняти.
  6. Духовку розігріти до 200 °C.
  7. Крем викласти на печиво, розрівняти. Випікати близько 30-40 хвилин.
  8. Прикрасити остиглий чізкейк часточками мандаринів.

Як зробити желе для прикраси

Крохмаль розмішати в невеликій кількості води, додати мандариновий сік. Крохмальну суміш поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Желе злегка остудити, полити чізкейк. Подавати десерт холодним.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати чізкейк без випічки з ягодами. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного чізкейка з коньяком.