Як приготувати човники з кабачків з м'ясним фаршем

19 червня 2020, 10:29
Рецепт фаршированих кабачків в духовці

Фаршировані кабачки в духовці

Човники з кабачків в духовці можна подавати як самостійну гарячу закуску або як основну страву, доповнивши будь-яким гарніром на свій вибір.

Для приготування найкраще підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою. Щоб страва виглядала естетично, вони не повинні бути занадто великими.

Реклама

Кабачки в духовці з м'ясом

Фаршировані кабачки в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 128 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • 300 г телячого фаршу
  • 1 середня цибулина
  • 1 середній помідор
  • 1 ст. л. томатного соусу
  • 1 кулька моцарелли
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • Петрушка – невеликий пучок
  • Базилік зелений – невеликий пучок

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вимийте овочі. Кабачки розрізати вздовж, попередньо відрізавши у них кінчики. Чайною ложкою вискобліть у кабачків серцевину, зробивши їх схожими на човники.
  2. Поріжте цибулю дрібними кубиками.
  3. Подрібніть кубиками половину видобутої м'якоті кабачків. Інша половина нам не знадобиться.
  4. Шкірку помідора надріжте зверху ножем крес-навхрест. Помістіть помідор на хвилину в окріп, дістаньте, занурте в холодну воду, а потім зніміть шкірку. Розріжте помідор, видаліть насіння. Поріжте помідор дрібними кубиками.
  5. Розігрійте духовку до 200 °C. Застеліть деко пергаментом для запікання. Змастіть човники з кабачків оливковою олією, злегка натріть сіллю, помістіть на деко. Відправте в духовку на 15 хвилин. В цей час займіться фаршем.
  6. Розігрійте сковороду, влийте 2 ст. л. оливкової олії. Пасеруйте половину цибулі до прозорості. Додайте телячий фарш, збільште вогонь і смажте 10 хвилин. За пару хвилин до вимкнення посоліть і поперчіть.
  7. Подрібніть петрушку, додайте у фарш.
  8. Дістаньте човники з духовки. Духовку не вимикайте.
  9. На іншій сковороді знову обсмажте половину цибулі, потім додайте подрібнену м'якоть кабачків, доведіть до м'якості. Після цього додайте подрібнений помідор, томатний соус, посоліть, поперчіть, протушкуйте 7 хвилин.
  10. Наповніть човники на 2/3 фарша, полийте томатним соусом, зверху посипте натертою на великій тертці моцарелою.
  11. Поставте деко з човниками в духовку на 20-30 хвилин.

Як подавати фаршировані кабачки

Дістаньте з духовки, дайте постояти 5-10 хвилин, посипте нарізаним базиліком і подавайте.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати з кабачків дієтичну піцу . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом солодкого кексу з кабачками .