Як приготувати лимонно-маковий пиріг за рецептом Джеймі Олівера

22 листопада 2018, 17:10
Цей простий, але дуже смачний десерт з насиченим цитрусовим смаком

Лимонно-маковий кекс Фото: italyonmymind.com.au

"Якщо щось варте того, щоб перерватися на чашечку чаю, то це шматочок лимонно-макового пирога за рецептом моєї бабусі", – говорить Джеймі Олівер.

Лимонно-маковий пиріг від "Голого кухаря"

Реклама

Складові:

  • 115 г несолоного масла, розм'якшеного
  • 115 г цукру
  • 4 великих яйця вільного вигулу
  • 180 г меленого мигдалю
  • 30 г насіння маку
  • 2 лимона, цедра і сік
  • 125 г борошна, що сходить саме, просіяного

Для лимонного сиропу:

  • 100 г цукру
  • 90 г лимонного соку

Для глазурі:

Реклама
  • 225 г цукрової пудри
  • 1 лимон, цедра і сік

Рецепт приготування:

  1. Збийте міксером вершкове масло з цукром. По одному додайте яйця, кожен раз ретельно збиваючи.
  2. Додайте борошно до яєчно-масляної суміші. Якщо у вас немає борошна, що сходить саме, додайте чайну ложку розпушувача.
  3. Додайте мелений мигдаль, мак, цедру і сік лимона.
  4. Змастіть форму маслом, застеліть папером для випічки. Викладіть тісто в підготовлену форму.
  5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.
  6. Щоб перевірити готовність, застроміть в пиріг зубочистку, потримайте 5 секунд і витягніть: якщо вона чиста, пиріг готовий, якщо злегка липка – залиште його в духовці ще ненадовго. Якщо скоринка вже досить золотиста, накрийте пиріг фольгою, щоб він не згорів.
  7. Приготуйте лимонний сироп. Поставте на вогонь каструльку з цукром і лимонним соком. Нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Приблизно через 4 хвилини сироп буде готовий, полийте ним готовий десерт.
  8. Приготуйте глазур: змішайте в мисці цукрову пудру, сік і цедру лимона, ретельно перемішайте. Вилийте всю глазур в центр пирога, і вона сама красиво розтечеться.


Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найліпшими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою:

Реклама