Як зробити курячі шашлички з персиками в духовці

26 липня 2020, 14:40
Літній рецепт курячого шашлика від Даші Малахової

Шашлички з курки на шпажках – це апетитна гаряча закуска, яку можна приготувати на сковороді, в духовці або на решітці гриля.

Даша Малахова робить курячий шашлик за незвичним рецептом – з консервованими персиками і цитрусовим мармеладом.

Реклама

Шашлички з курки на шпажках із персиками

Курячі шашлички з персиками

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 220 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегна
  • 1 невелика банка консервованих персиків
  • 1,5 ст. л. цитрусового мармеладу (наприклад, мандариновий і апельсиновий мармелад у співвідношенні 1:1)
  • Оливкова олія
  • Чорний перець
  • Сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Помийте і обсушіть курячі стегна. Відокремте м'ясо від кістки.
  2. З'єднайте у великій мисці курячі стегна, персики разом із сиропом з банки, 1,5 ст. л. цитрусового мармеладу, оливкову олію, чорний перець і сіль. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і дайте м'ясу замаринуватися протягом 2-3 годин.
  3. Замочіть у воді дерев'яні палички для шашличків на пів години – так вони не будуть горіти.
  4. Нанижіть шматочки курки і персиків на дерев'яні палички і запікайте при температурі 180 °С 35-40 хвилин. Не пересушіть.

Як подавати курячі шашлички

Подавайте з будь-якими соусами і гарнірами на свій смак. Наприклад, можна доповнити шашлички вареним рисом.

Дивіться відео, як запекти курячі крильця на грилі:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик у маринаді з ківі.