Шашлички з курки на шпажках – це апетитна гаряча закуска, яку можна приготувати на сковороді, в духовці або на решітці гриля.
Даша Малахова робить курячий шашлик за незвичним рецептом – з консервованими персиками і цитрусовим мармеладом.
Шашлички з курки на шпажках із персиками
Курячі шашлички з персиками
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 220 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 курячі стегна
- 1 невелика банка консервованих персиків
- 1,5 ст. л. цитрусового мармеладу (наприклад, мандариновий і апельсиновий мармелад у співвідношенні 1:1)
- Оливкова олія
- Чорний перець
- Сіль
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Помийте і обсушіть курячі стегна. Відокремте м'ясо від кістки.
- З'єднайте у великій мисці курячі стегна, персики разом із сиропом з банки, 1,5 ст. л. цитрусового мармеладу, оливкову олію, чорний перець і сіль. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і дайте м'ясу замаринуватися протягом 2-3 годин.
- Замочіть у воді дерев'яні палички для шашличків на пів години – так вони не будуть горіти.
- Нанижіть шматочки курки і персиків на дерев'яні палички і запікайте при температурі 180 °С 35-40 хвилин. Не пересушіть.
Як подавати курячі шашлички
Подавайте з будь-якими соусами і гарнірами на свій смак. Наприклад, можна доповнити шашлички вареним рисом.
Дивіться відео, як запекти курячі крильця на грилі:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячий шашлик у маринаді з ківі.