Як приготувати полуничне морозиво: два простих рецепта

15 травня 2018, 13:30
Смачний десерт можна зробити самому

Морозиво з полуниці Фото: pixabay.com

Полуничне морозиво в домашніх умовах приготувати не так вже й складно. Крім цього, ви будете повністю впевнені в натуральності цього десерту.

Якщо у вас немає спеціального посуду для морозива – не біда. Просто складіть десерт в пластиковий контейнер і відправте його в морозильну камеру на кілька годин. Через кожні 30 хвилин виймайте морозиво і перемішуйте його виделкою.

Реклама

Вершкове морозиво з полуницею

Полуничне морозиво
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1/2 – 1 банки згущеного молока
  • 300 мл пюре з полуниці
  • 250 мл вершків для збивання

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Полуницю вимийте і складіть в блендер. Подрібніть. Додайте згущене молоко за смаком, ще раз збийте.
  2. Отриману суміш перелийте в мисочку і поставте в морозилку на 20 хвилин. Перемішайте і поверніть ще на 20 хвилин.
  3. Збийте вершки до кремової консистенції.
  4. Дістаньте полуничну масу і додайте до вершків, збийте до однорідності. Перелийте майбутнє морозиво в пластиковий контейнер. Шар повинен бути не більше 3 см.
  5. Для заморозки знадобиться близько 3-5 годин.

Йогуртове морозиво з полуницею

Морозиво з полуниці з йогуртом
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 стакан свіжої полуниці
  • 1 стакан жирних вершків (від 22%)
  • 3/4 склянки грецького йогурту
  • 1/4 склянки цукру або за смаком
  • 1/4 склянки згущеного молока
  • цедра і сік 1/4 лимона
  • 1 ч.л.ванільного екстракту

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Підготовлену полуницю збийте в блендері.
  2. Вершки злегка збийте міксером, додайте цукор, ванільний екстракт, цедру і лимонний сік. Перемішайте до розчинення цукру.
  3. Влийте в суміш йогурт і згущене молоко, перемішайте. Додайте полуничне пюре і ще раз перемішайте.
  4. Надішліть суміш в контейнер і приберіть в морозилку до застигання.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом веганского морозива з бананів. Сайт "Сегодня" також писав про найнезвичайні тренди морозива. Крім цього, ми писали, що набирає популярності джелато у вигляді суші та ролів.

Дивіться відео, як обрати якісне морозиво: