Як приготувати картопляні котлети з лососем: рецепт Джеймі Олівера

21 березня 2018, 14:53
Це чудовий рецепт для весняного обіду

Картопляні котлети з рибою. Фото: taste.com.au

Замість лосося в рецепті можна використовувати і іншу рибу, як у вигляді фаршу, так і консервовану. Дотримуйтесь інструкції з приготування нижче.

Котлети з картоплі, лосося і зеленого горошку

Реклама

Інгредієнти:

  • 360 г філе лосося або фаршу
  • 600 г картоплі
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • 50 г свіжого або замороженого горошку
  • 1 лимон (за бажанням)
  • 1 столова ложка пшеничного борошна, плюс додатково для присипки
  • 1 яйце
  • ½ пучка зеленої цибулі
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

1. Наповніть велику каструлю холодної води і додайте дрібку солі. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння.

Реклама

2. Викладіть зелений горошок до тарілки і відставте вбік.

3. Почистіть картоплю і поріжте її на невеликі кубики на обробній дошці. У такому вигляді вони швидше зваряться.

4. Як тільки вода закипить, обережно додайте картоплю, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть на повільному вогні близько 10 хвилин, або до готовності, додавши горошок за останні 2 хвилини.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Видаліть з лосося шкіру і викладіть рибу до глибокої миски. Використовуючи вилку, розімніть філе на дрібні шматки.

6. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до тарілки з лососем.

7. Як тільки всі звариться, злийте картоплю і горох в друшляк над раковиною, потім залиште остигати.

8. Використовуючи терку, дрібно натріть цедру лимона прямо до миски з рибою. Сюди ж додайте борошно, яйце і крихітну щіпку перцю.

9. Розімніть картоплю і горошок в пюре. Додайте пюре до миски з рибою, потім добре перемішайте.

10. Насипте трохи борошна на чисту робочу поверхню і на велику тарілку. Розділіть суміш на 8 частин і сформуйте з кожної кульку приблизно 2 см завтовшки. Покладіть їх на присипану борошном тарілку і злегка посипте зверху борошном.

11. Поставте велику сковороду на середній вогонь і додайте 1 столову ложку оливкової олії.

12. Акуратно відправте рибні котлети на сковороду і смажте протягом від 3 до 4 хвилин з кожного боку або до хрусткої скоринки і золотистого кольору.

Подавати рибні котлети можна з овочами або свіжим зеленим салатом і шматочками лимона. Перед їжею, для приємнішого смаку, вичавіть трохи лимонного соку прямо на поверхню котлети.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом супу-пюре з зеленого горошку. Ми також писали, як приготувати кіш з лососем і зеленим горошком.