Як приготувати хрусткі сирні палички з листкового тіста

28 березня 2019, 13:27
Два рецепти несолодкої домашньої випічки

Сирні палички можна подавати разом з соусом

Сирні палички готуються дуже легко. Похрумтіти ними – одне задоволення. Для приготування сирних паличок ви можете купити листкове тісто або замісити його самостійно.

Сирні палички з листкового тіста з твердим сиром

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста
  • 200 г твердого сиру, натертого на дрібній тертці
  • Мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Тісто розкачати в прямокутник на присипаній борошном поверхні.
  2. На одну сторону покласти натертий сир, посипати меленим перцем. Накрити другою половиною тіста. Защипати краї, трохи прокатати качалкою.
  3. Розрізати тісто на смужки і скачати їх в спіральки. Викласти на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці 20-25 хвилин. За цей час палички повинні підрум'янитися.
  5. Щоб сирні палички залишалися хрусткими, зберігайте їх в контейнері з щільною кришкою.

Читайте також:

Реклама

Сирні палички з пармезаном

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста
  • 50 г пармезану
  • 100 г будь-якого твердого сиру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 жовток, розведений водою

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Тісто розкачати на поверхні, присипаній борошном, в пласт завтовшки близько 3 мм.
  2. Добре змастити жовтком. Посипати тертим сиром і сіллю. Можна додати зелень або перець. Придавити сир до тіста долонею.
  3. Розрізати на смужки шириною близько 2 см і злегка скрутити спіраллю, покласти на деко.
  4. Випікати в розігрітій до 200 °С близько 12 хвилин. Палички можна підсушити ще кілька хвилин у вимкненій духовці.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива. "Сегодня" також ділилися рецептом сирних наггетсів.

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю: