Як приготувати хрусткі курячі стріпси

19 листопада 2019, 16:20
Рецепт курки в паніровці з нутового борошна

Курячі стріпси

Тоненькі смужки курячого філе швидко готуються і ще швидше з'їдаються. Вони хрусткі зовні і ніжні всередині, з чудовим ароматом спецій.

Дивіться відео, як зробити соковиті курячі стріпси:

Реклама

Курячі стріпси можна подавати з будь-яким соусом на ваш вибір: гірчичним, томатним, йогуртовим.

Читайте також:

Реклама

Хрустка пряна курка на сковороді

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 245 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 філе курячих грудок без шкіри
  • 2 яєчних білка
  • 1 стакан нутового борошна
  • 1 стакан олії для смаження
  • 3 ст.л. порошку каррі
  • 1 ч.л. солодкого меленого червоного перцю
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Філе курки нарізати тонкими смужками, посолити, поперчити.
  2. Розігріти рослинне масло для фритюру.
  3. Змішати в мисці нутовую борошно, спеції і сіль.
  4. Злегка збити два яєчні білки. Викласти курячі смужки в збиті білки і перемішати.
  5. Невеликі порції курки панірувати в суміші борошна і спецій, потім так само порціями готувати в в розігрітій олії протягом 3-4 хвилин.
  6. Потім вийняти шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
  7. Подавати із зеленим листям салату, заправленими лимонним соком і оливковою олією.

Як вибрати куряче філе

М'ясо повинно бути рожевим, ні в якому разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої. Жовтуватий відтінок свідчить про те, що термін зберігання добігає кінця.

Вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 м Велика вага – ознака швидкого вирощування курки. До речі, на прискорений ріст можуть вказувати і прожилки на філе, які нагадують білу павутинку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами . "Сегодня" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді .