Як приготувати глінтвейн з білого вина: три рецепти для осені

2 листопада 2018, 10:30
Для міцності в глінтвейн додають лікери та коньяк

Білий глінтвейн. Фото: depositphotos.com

Смачний глінтвейн можна приготувати не тільки з червоного, а й з білого вина, адже імпровізація і відхилення від класичного варіанта завжди тільки вітаються. Ділимося з вами найкращими осінніми рецептами гарячого білого вина з фруктами і прянощами.

Яблучний глінтвейн на білому вині

Реклама
Білий глінтвейн з яблуками
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Біле напівсолодке вино – 110 мл
  • Яблучний сік – 80 мл
  • Лимон – 1 часточка
  • Мед – 10 г
  • Гвоздика – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Яблуко – 2 часточки

Рецепт приготування:

  1. Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну часточку яблука, часточку лимона, мед і гвоздику.
  2. Нагріваємо, не даючи закипіти.
  3. Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.

Білий глінтвейн з ківі та грушею

Реклама
Білий глінтвейн з грушею
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Біле напівсолодке вино – 150 мл
  • Ківі – 15 г
  • Груша – 15 г
  • Кориця – до смаку
  • Гвоздика – за смаком
  • Мед або цукор – 10 г

Рецепт приготування:

  1. Нарізаємо кубиками ківі та грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед).
  2. Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння.
  3. Прикрашаємо грушевою шкіркою перед подачею.

Білий цитрусовий глінтвейн від Даші Малахової

Реклама
Цитрусовий глінтвейн
Фото: depositphotos.com

Складові:

  •  750 мл пляшка білого вина
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мандарин – 1 шт.
  • цукор
  • Кориця – 2-3 палички
  • Курага – 4-5 шт.
  • Щіпка меленого мускатного горіха

Рецепт приготування: 

  1. У каструлю вливаємо вино і починаємо нагрівати на середньому вогні.
  2. Половину апельсина нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в вино.
  3. Мандарин розрізаємо навпіл, трохи вичавлюємо в вино сік і додаємо обидві половинки.
  4. Додаємо палички кориці, курагу, мускатний горіх і цукор. Нагріваємо, не доводячи до кипіння.
  5. Розливаємо по келихах, додавши до кожного по часточці апельсина.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера. Сайт "Сьогодні" також назвали десять причин включити глінтвейн у своє осіннє меню.

Дивіться відео, як приготувати медовий суботні з прянощами: