Глазур для пасок
Паски – головне блюдо на великодньому столі. Причому декор цих здобних кексів не менш важливий, ніж їх приготування. Зазвичай паски вінчає шапка з глазурі або крему – кольорової або білої.
Напередодні світлого свята Воскресіння Христового ми поділимося з вами як класичними, так і незвичними рецептами глазурі для пасок.
Як правильно зробити глазур для пасок
Глазур для пасок
- Класична білкова глазур. Збийте один охолоджений білок з 100 г цукрової пудри до загустіння. Додайте сік лимона і знову збийте.
- Глазур для паски без яєць. Покладіть в сотейник з товстим дном склянку цукрової пудри, чайну ложку ванільного цукру і 1.5 ст. л. вершкового масла. Прогрівайте на маленькому вогні, поки суміш не стане рідкою. Використовуйте теплу глазур для заливки повністю остиглих пасок.
- Проста цукрова глазур на воді. Склянку цукрової пудри змішайте вінчиком з 4 ст.л. холодної кип'яченої води.
- Шоколадна глазур. Розтопіть 60 г шоколаду з 20 г вершкового масла і чайною ложкою меду.
- Глазур на лимонному соці. Склянка цукрової пудри розітріть із столовою ложкою лимонного або апельсинового соку до гладкості і відразу ж нанесіть на паску.
- Вишнева глазур. З'єднайте 2-3 ст.л. вишневого соку з 200 г цукрової пудри і розітріть до бажаної консистенції. Покрийте паски готової глазур'ю і прикрасьте посипкою.
- Желатинова глазур. Замочіть 1 ч.л. желатину в 2 ст.л. холодної води, залиште набухати на 5 хвилин. У сотейник з товстим дном додайте склянку цукру і налийте 4 ст.л. води, нагрійте, помішуючи, до повного розчинення цукру. У гарячий сироп висипте желатин, розмішайте і збийте міксером на високій швидкості, поки маса не побіліє (приблизно 3 хвилини). Залиште глазур трохи охолонути, поки вона не почне ставати густішою, і покрийте нею паски. Потрібно зробити це до повного охолодження, інакше глазур захолоне.
- Кавова глазур. Змішайте стакан цукру і 100 мл чорного міцної кави. Варіть на невеликому вогні до утворення густого сиропу. Покрийте ним холодну паску і дайте підсохнути.
- Глазур для пасок з ірисок. Розтопіть 1/4 склянки молока або вершків, додайте 40 г вершкового масла. Додайте 1-2 ст.л. цукрової пудри і іриски. Варіть, помішуючи, до однорідності.
- Глазур з білого шоколаду. 100 г білого шоколаду розламайте на дрібні шматочки. Влийте 50 мл вершків і розтопіть на водяній бані. Перемішайте до однорідної маси. Коли глазур почне густіти, її можна використовувати.
Дивіться відео, як спекти паску за рецептом Григорія Германа:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати сирну паску з шоколадною глазур'ю . Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької .