Як приготувати фалафель: простий рецепт від шеф-кухаря

19 квітня 2016, 13:36
По рецепту необхідно 250 грамів гороху

Фалафель робити не складно

Шеф-кухар програми "Готуємо разом" на "Інтері" Андрій Дромов розповів простий рецепт пісної страви – фалафель.

"В одному з останніх випусків програми "Готуємо разом", ми з Андрієм Доманським готували популярну східну закуску з бобових – фалафель. Це смажені у фритюрі кульки з подрібненого нуту або інших бобових, приправлені прянощами", – пояснив шеф-кухар.

Реклама

Але, щоб не шукати нут або інші екзотичні бобові, Андрій рекомендує зупиниться на звичайному горосі.

Для приготування фалафель нам знадобляться:

250 грамів колотого гороху

Реклама

0,5 ч.л. меленого кумина (зіри)

1 ч.л. куркуми

1 невелика головка ріпчастої цибулі

Реклама

5 гілочок кінзи

½ стручка перцю чилі

2 см кореня імбиру

2 зубчики часнику

1 ст.л. кунжуту

1 ст.л. оливкового масла

4 ст.л. борошна

0,5 ч.л. солі

300 мл рослинного масла

Для подачі:

листя салату

лимон

кінза

Насамперед горох потрібно вимити під проточною водою. Причому, миємо його до того часу, поки вода не стане прозорою. Далі – заливаємо холодною кип'яченою водою і залишаємо мінімум на 6 годин, щоб горох гарненько набряк.

За шість годин зливаємо воду з гороху, але не всю, і відправляємо його в чашу блендера. Трохи води залишаємо, щоб довести горохову масу до потрібної консистенції. І тут важливий момент: краще нехай води буде менше, ніж занадто багато. Долити завжди встигнемо, якщо що. Перемелюємо в блендері до однорідної маси.

Дрібно ріжемо цибулю і перець чилі і додаємо їх до горохової масі. Відправляємо туди ж борошно, зіру (цю пряність ще називають кумін), куркуму і солимо. Добре перемішуємо і з отриманої маси катаємо кульки середньої величини (як на фото).

До речі, це – той випадок, коли горох не потрібно варити! Ми просто опускаємо горохові кульки в гарячу олію, яку ми розігріли в сотейнику або глибокій сковорідці. Підрум'янюємо їх з усіх боків. Я, до речі, використовую сотейник, а ви можете брати не тільки сковороду, а будь-який зручний для вас посуд.

Тепер залишилося все красиво оформити – ще теплі горохові кульки – фалафель – викладаємо на тарілку з листям салату і кінзою. Експериментуйте! Дуже важливо, щоб блюдо було не тільки смачним, але і красиво оформленими.

Смачного!

А для тих, хто планує схуднути і поліпшити своє травленням, варто приготувати корисний напій від відомого лікаря-дієтолога.