Як приготувати домашній вершковий сир

9 листопада 2018, 10:50
Рецепт вершкового сиру в домашніх умовах досить простий у приготуванні

Вершковий сир Фото: Rawpixel.com / Freepik

Вершковий сир, або крим-чіз – популярний інгредієнт багатьох основних страв, закусок і десертів. Коштує він зовсім недешево. Але вихід є: схожий продукт можна приготувати на власній кухні з молока, сметани і лимонного соку.

Домашній вершковий сир

Реклама

Складові:

  • Домашнє молоко (непастеризоване) – 3 л
  • Сметана 20% – 3 ст. л
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Молоко нагріти в каструлі на сильному вогні, не доводячи до кипіння.
  2. Додати в молоко сметану, добре перемішати. Коли молоко почне згортатися, додати свіжовичавлений лимонний сік і перемішати. Тримати на вогні протягом хвилини.
  3. Процідити через сито, застелене марлею в кілька шарів.
  4. Кінці марлі зав'язати у вузлик і підвісити (потрібно, щоб стекла зайва волога). Сир має стікати протягом 2-3 годин.
  5. Перекласти вершковий сир в герметичний контейнер і зберігати в холодильнику. 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати з вершкового сиру японський бавовняний чізкейк, а також вегетаріанський фарширований перець в прованському стилі.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати в домашніх умовах бринзу: